Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Underworld si jako jedna z mála filmových sérií dokáže držet svoji kvalitu a díky tomu se mi i tento díl opět líbil. Kate snad nestárne, masky opět parádní, hlavní vlkodlak budil po proměně hodně respektu a slušně se to tam rubalo. Jelikož vlkodlaky zbožňuju a upíry mám také vcelku v oblibě, budu jen rád když bude tahle série pokračovat a to, dle konce, rozhodně bude. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Kate je furt hezká baba, jenže ani její tvář nemůže zachránit naprosto stupidní příběh plný stupidních jakožezvratů a jakožekliček. Vždy, když to vypadalo, že se třeba film dostane do zajímavých kolejí přišel nějaký dějový průser. Jediný co si z filmu budu asi pamatovat je to, že se mě sakra líbila Lara Pulver. Jako baba je neskutečná kost a i tu roli mrchy dala dobře. O ničem jiným se mi ani nechce psát. 49 procent za hloupej film. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Série Underworld je známá tím, že při každém zhlédnutí nového dílu si nepamatujete žádný předchozí díl a to platí i zde, byť předchozí díl považuji za nejlepší. Celá série je příběhově hodně spletitá a nezajímavá, neustále někdo umírá, oživuje se, postav je hromada a jejich jména si nepamatujete, ale na druhou stranu Akce je solidně krvavá, přehledně natočená a má šmrnc. Novodobě větší řežba mezi Lycany a upíry neexistuje takže já si tuhle Guilty Pleasure docela užíval. Plusem je i opět sexy Kate Beckinsale v latexu či prostředí Prahy. Zábavné a krvavé do sytosti a to já mohu.Nic víc netřeba. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě všechny strašně moc překvapí, že se tu tlučou vlkodlaci s upírama. A to je vlastně všechno, protože to ostatní je marginální. Nicméně i když to bylo zase jako přes kopírák, tak mě se to líbilo ze všech těch příhod zubaté Smrtonošky nejvíc. Svoje si na tom samozřejmě odvedlo i prostředí Prahy a mé milované Hluboké, ale nebylo to jen tím. Tohle mělo prostě spád a i když se tady toho nakecalo víc, než je na akční horor zdrávo, pořád se tu něco dělo. Navíc ženská část castingu je posílená o Laru Pulver, kterou žeru a která z mého pohledu zastínila i Kate Beckinsale a té to pořád sakra sekne. Překvapivá spokojenost. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Underworld: Krvavé války“ se snaží nadchnout akcí, ale ta už je prostě nudná. Je to příliš trikové, příliš zpomalované a není zde vlastně jediná scéna, která by vám skutečně uvízla v paměti. Ano, je to místy hodně krvavé, ale to vás má jen vytrhnout z té příšerné nudy. U mě se to moc nepovedlo. „Underworld: Krvavé války“ je pro mě velké zklamání a já doufám, že ty náznaky šestého dílu, které byly v závěru, se nepotvrdí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama