Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

ledofredo 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se vždycky rád podívám, kde "italský Pavel Zedníček" krade drahá sportovní i velice luxusní auta, ten film má v sobě pořád napětí od roku svého vzniku. Stačí se nechat unýst už na začátku kde ukradnou Porsche Targa se to na ulici hemží vozy, který jsou k vidění už jen jako veteráni. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuji, jak stojím nervózně před kinem a odpočítávám poslední minuty do začátku tohoto filmu. Byla tehdy ještě hluboká totalita a tak stačil jen pohled do vitrínek kina, kde fotky ÚPF předestírali všechny ty Porsche, Lamba a Mercedesy co budou ve filmu vidět a srdce řekněme osmiletého kluka, se chvělo nedočkavostí. A není se co divit, když u nás tehdy bylo vrcholem automobilového průmyslu, vlastnictví Olcita, Dacie v lepším případě žigulíka. Dnes sice úsměvná nostalgie, nicméně vzpomínky zůstanou... ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Toto je moje mládí:) Videl som to ako malý chlapec ešte pod názvom "Únos 40 Porsche"...či som si ten názov vymyslel, alebo to ozaj prišlo k nám do kín pod týmto názvom sa už asi nikdy nedozviem. Čo však viem je, že od vtedy viem čo je to Malá nočná hudba a Monteverdi:) Pozrel som si to dnes znova a už len za tú jednoduchú a bezstarostnú atmosféru 80.- tych rokov som musel dať také hodnotenie... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vadila mi nedotaženost některých částí děje, např. jeli ukrást auta, žádné podrobnosti, prostě to najednou bylo a hotovo. Naopak skvělý je český dabing, velmi ojediněle se v něm objevil Jiří Schmitzer, který podle dostupných informací jiný film (kromě kousku komedie Zítra vstavu a opařím se čajem, kde namluvil "postavu svého otce Jiřího Sováka v mládí") nedaboval. Spojení Schmitzer Bernd Stephan sedí jak pověstná zadnice v nádobě na vaření. Západoněmecký snímek je spíš originální raritkou než dokonalou komedií/krimi. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1309. hodnocený film: Lehká komedie z 80. let, která oslavuje šikovnost soudruhů z NSR. Film je snad jen přehlídkou krásných dobových aut a lehkého vtipu, kdy film působí až italsky komediálně. Rozhodně film nemůžu odsoudit, protože takovýchto filmů se natočilo spousta a jen málokterý z nich se takhle povedl. 3* jsou proto dostatečnou motivací všem, aby se na něj třeba jen zkusili kouknout. 3* ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama