Reklama

Reklama

Královská noc

  • Velká Británie A Royal Night Out (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Je 8. května 1945 a celý svět oslavuje konec války. Dvě mladé dívky mají příležitost si poprvé vyrazit ven a přidat se k velkolepým oslavám v Londýně. Prožijí nezapomenutelnou noc plnou dobrodružství, ale domů se vrátí příliš pozdě. Problém je, že to nejsou obyčejné dívky. Jejich domovem je totiž Buckinghamský palác a dvě teenagerky jsou princezna Margaret a budoucí královna Anglie, Alžběta II.
(A-Company CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (38)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sarah Gadon je v roli mladé Lisbeth jednoduše rozkošná! Až tak, že jsem vytáhla hodnocení potřeštěné královské crazy komedie na čtyři korunky. Lehké, ulítlé, ale místy tak moc fajn a vtipné, že s chutí přihodím. Není to pro každého, ale svého diváka si najde. Samozřejmě Prázdninám v Římě to nesahá ani po kotníky, ale těm nesahá po kotníky nic. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prázdniny v Římě, které se odehrávají místo v Římě v Londýně, a Audrey Hepburn nahradila Sarah Gadon, kterou si zaboha nemůžu vybavit z jiného filmu. Je mi líto, ty římské jsem viděla dřív a jsou upřímnější a více chic. A Royal Night Out není ale vůbec špatný film a těm, kteří Prázdniny v Římě neviděli, by se mohl líbit: rozesmátá tetička prince Williama, rozvážná a moudrá současná královna Anglie a naprosto kouzelná Emily Watson v roli královny s koktavým Rupertem Everettem coby králem. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Průhled třídním a sociálním rozvrstvením v tomto případě anglické společnosti prokazuje staronovou pravdu, že lidé jsou si opravdu rovni ve všech základních věcech humanismu a lidství. Velké anglické panovnici to oprávněně - bez licence filmu - přidává zvlášť přitažlivý valér. Valér opravdovosti a slušnosti. Té skutečné. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne omnoho viac, ako oslava víťazstva v Londýne, kráľovskými dcérami Margaret (1930) a Alžbetou (1926), zaujal postoj kráľovskej rodiny k udalostiam 2. svetovej vojny, k nacizmu a k samotnému Hitlerovi. Niektoré z nich sú známe, ale mnoho záporných informácii sa z Buckinghamského paláca von nedostalo. Britská kráľovská rodina Windsorovcov mala početné väzby na nacizmus v Nemecku a Adolfa Hitlera. Nevlastný brat princa Filipa, princ Christoph of Hesse sa stal hlavou Goeringovej tajnej služby a zastával mnoho nacistických pozícií. Podobnú minulosť mal tiež kráľ Eduard VIII. , ktorý po nástupe na trón zaslal depešu samotnému Hitlerovi, kde píše: „Aliancia medzi Nemeckom a Britániou je (pre kráľa) naliehavou nutnosťou.“ V októbri 1937 bývalý kráľ Eduard a jeho žena, toho času vojvoda a vojvodkyňa Windsoru, navštívili nacistické Nemecko. Osobne sa stretli s Hitlerom, navečerali sa s jeho zástupcom Rudolfom Hessom, a dokonca navštívili aj koncentračný tábor. Tento kráľ dal prednosť svojej veľkej láske pred trónom, tu ho zastúpil jeho mladší brat Juraj VI. ktorý napriek vrodenej nesmelosti, prejavil v ťažkých dobách Británie statočnosť a bol príkladom pre poddaných. Tu stojí za zmienku jeho prejav k národu (Kráľova reč, 2010). Zdieľal s národom ťažkosti vojny vrátane bombardovania Londýna. Po náletoch ho bolo vídať v uliciach ako utešuje a povzbudzuje Londýnčanov. Angličania mu to nezabudli a popri Churchillovi bol bezpochyby najpopulárnejším mužom. Zaujímavým faktom je aj princezná Alžbeta, ktorú vo filme môžeme vidieť vo vojenskej uniforme. Vo februári roku 1945 vstúpila do ženskej divízie britskej armády, kde slúžila pod úradným číslom 230873. Tu získala výučný list automechanika. V rámci jednotiek divízie jazdila na osobných aj nákladných autách. Po vojne bola povýšená do funkcie čestného veliteľa. Nebola výnimkou nakoľko v priebehu 2. svetovej vojny slúžilo v britských ozbrojených silách asi 600 tisíc žien. Takže film je taký, aký je a mňa osobne nenadchol. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Humoruprostá romantická komedie (prvky dramatu a thrilleru nenacházím, ať se snažím sebevíc), která nezapře inspiraci více než šedesát let starým a podstatně vtipnějším filmem Prázdniny v Římě od Williama Wylera. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2014. --------  Tak aspoň nesmyslné žánrové označení "thriller" zmizelo, stejně nesmyslné "drama" a nesprávný rok výroby bohužel zůstávají; částečná pochvala udělena 16. 8. 2022. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Film sa odohráva 8. mája 1945. Scéna na Trafalgarskom námestí bola natočená 8. mája 2014, na 69. výročie ukončenia vojny v Európe. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Londýne, Hulli, Edensore, Belviori (Anglicko, Veľká Británia) a Bruseli (Belgicko), kde sa natáčalo v hoteli Metropole namiesto v súčasnosti zrekonštruovaného londýnskeho Ritzu. Obdobie natáčania trvalo od 7. apríla do 24. mája 2014. (Arsenal83)
  • Tanec, ktorý Margaret (Bel Powley) predvádza Elizabeth (Sarah Gadon), sa nazýva Lindy Hop Charleston, populárny tanec swingovej éry. (Arsenal83)

Reklama

Reklama