Reklama

Reklama

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (369)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem být hodná a dát tři hvězdy, ale nemůžu, je to vážně nepovedený film. Herci neměli, co hrát, takže je celkem zbytečné hodnotit jejich výkony. Pokud si pamatuji, knížka sama ve mně tak odmítavé pocity nevyvolala, ale scénář zmastili maximálně - tahle látka se na zfilmování podle mě ale ani nehodila. A i toho poukazování, na centrální a fatálně se tvářící konflikt krása versus šerednost, bylo příliš. Co mi hodně vadilo - byly také rozmluvy holek mezi sebou, to už byla úplná karikatura. Dovolím si tedy tvůrcům, příznačně a výhradně mužského pohlaví, diskrétně vzkázat, že takhle se spolu v běžném životě nebaví ani ty největší slepice... ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

Nemám potřebu tu shazovat herce, jako to tady dělá většina čsfd “odborníků”. Mně se jejich výkon líbil, jenže z hovna prostě bič neupleteš. Děj byl víceméně o ničem a scény na sebe skoro vůbec nenavazovaly. Spíš se tam furt dokola omílely trapné řečičky o sexu a infantilní narážky na “ošklivky” ve třídě, které bych pochopila max. na základní škole, nikoliv v maturitním ročníku, ale budiž. Mohlo to být i horší. Eva Šálková forever. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Vybíjená, no docela velké zklamání, z traileru se to tvářilo na poměrně zdatnou českou komedii, nicméně se tak nestalo. Kluci z Partičky nedokázali z nudného a nezábavného scénaře vytřískat něco více. Naproti tomu Simona Krainová dokázala všem, že neumí hrát. P.S.: Jestli se tento film opravdu líbil Woody Harrelsonovi, tak má fakt blbej vkus... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pro mne veliké zklamání, protože jsem po rozjetých Českých komedií, co jsem zatím letos viděl (mimo Babovřesk) očekával zase fajn zábavu a příjemně prožitou hodinku a půl. Bohužel jsem se dočkal čehosi, co vlastně ani komedií nazvat nejde. Mimo pár otřepaných fórů, které ani nebyli směšné, jsem dostal směsku absurdních skoků do minulosti, prolínajících se ze současným životem exstudentíků a jejich vyhodnocováním dosavadních, většinou zpackaných a nezajímavých životů. Jak už jsem v některých komentářích četl, může mi někdo říct o čem tohle vlastně bylo? Viděno jako 4 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že mě Vybíjená bude tak bavit. Možná i proto, že jsou tu tací, co ji naprosto brutálně sejmuli. A víte co? Já to vlastně nechápu. Co je na tomhle filmu špatně? Na Viewegha moc nejsem. Jeho knihy se mi moc nelíbí a filmy podle nich vysloveně nevyhledávám, ale Vybíjená je asi jeden z nejlepších filmů na základě jeho knihy, co jsem zatím viděl. Vždyť Suchánek, Genzer a Sokol vytváří vcelku solidní chlapskou partu a Babčáková jim parádně sekunduje. Uznávám, že různé časové skoky byly různě nepřehledné, ale postupně se to srovnalo a začalo to dávat smysl. Jediné, co by se tomuhle filmu dalo opravdu vytknout je fakt, že spíš než komedie, je tohle další melancholické drama, kterých je poslední dobou nějak moc a často v něm má hlavní roli právě někdo z Partičky. Jinak to bylo moc pěkný pokoukání. Je vidět, že Petr Nikolaev je jeden ze současných předních českých režisérů naprosto oprávněně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel především v Říčanech a lokacích na Sedlčansku. Místem setkání maturantů po pětadvaceti letech se stala lokalita letního tábora v Častoboři. (rakovnik)
  • „Snažil jsem se tu postavu ztvárnit tak, že je to vzteklý, sarkastický, štiplavý člověk, ale už si na tohle vybíjení emocí vlastně zbyl jenom sám. Začíná se obracet dovnitř a dospívá k tomu, že chyba asi není jenom kolem něj,“ charakterizoval svoji filmovou postavu Ondřej Sokol. (SONY_)
  • Režisér Petr Nikolaev uvedl, že je mu téma filmu blízké, protože už jeho absolventský film z FAMU se jmenuje Večer dospělosti a jeho první část se odehrává na maturitním večírku. Další dvě části se pak odehrávají po pětadvaceti a padesáti letech. (Terva)

Reklama

Reklama