Reklama

Reklama

Epizody(28)

Obsahy(1)

Historička umění, Seo Ji Yoon, zpochybní pravost vzácné malby, kterou ověřil její nadřízený. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a Ji Yoon je zdiskreditována. Ji Yoon ve snaze očistit své jméno objeví deníky a portrét slavné umělkyně Saimdang z éry Čoson. Při četbě deníků vyplouvají na povrch nejen informace o objevené malbě, ale také poutavý životní příběh samotné Saimdang. (llydeb)

(více)

Recenze (1)

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vhled do historie umění v minulosti i současnosti, stejně jako na role a očekáván žen ve společnosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Saimdang Shin (申師任堂, 1504 - 1551) byla skutečnou a velice slavnou postavou korejských dějin. Byla talentovanou korejskou malířkou, všestrannou umělkyní, básnířkou, spisovatelkou, pečlivou kaligrafistkou, matkou prominentního konfuciánského učence tehdejší doby vládnoucí dynastie Čoson, Yulgok (李珥, 1536 - 1584), a v neposlední řadě také krásnou ženou s uhrančivým pohledem a skromnou duší. Lidmi přezdívaná Eojin Eomeoni (어진 어머니; 'Wise mother', tedy 'Moudrá matka') byla příkladnou konfuciánskou ikonou tehdejší doby, v jejichž uměleckých dílech, nejčastěji naturalisticky orientovaných, střetávaly se tradiční korejské hodnoty s unikátními novátorskými pohledy. Na svých plátnech s tou největší pečlivostí Saimdang vyobrazovala nejčastěji květiny, hmyz, ryby, rostliny, ovoce atd. Do dnešních dob se zachovalo víc jak čtyřicet jejích maleb. S její podobiznou se lze setkat dokonce i dnes, a to na padesáti tisícové bankovce korejského státu. (Conspi)
  • Původně avizovaný jihokorejský herec Woo-seong Kam se v hlavní mužské roli neobjevil, protože nabídku seriálových tvůrců jednoduše odmítl. Zato herečka Young-ae Lee se v televizním seriálu objevuje po dlouhých čtrnácti letech. Jejím posledním televizním vystoupením byl seriál A Jewel In The Palace, který měli diváci možnost sledovat od roku 2003. (Conspi)

Reklama

Reklama