Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prostitutka Marie Abarthová je jednou z mála, která své povolání vykonává s láskou. K zákazníkům je vždy pozorná a věnuje se jim naplno, ať jsou mladí, staří, štíhlí nebo při těle. Jedné noci objeví ve vstupní hale domu, kde bydlí, bezdomovce Jeannota, který zde přespává. Přinese mu teplé jídlo, půjčí teplomet a nakonec mu nabídne i svou náruč plnou lásky. Dívka se do charismatického muže zamiluje a nechá ho u sebe bydlet. Jeannotovi brzy začne vadit, že musí opouštět byt pokaždé, když jeho přítelkyně doma pracuje, a tak Marie pronajme větší byt. Tím ale milencovy nároky zdaleka nekončí...

Režisér Bertrand Blier, syn známého herce Bernarda Bliera, získal uznání jako svérázný autor komedií, citlivý vykladač nevšedních lidských osudů a zejména jako bořitel měšťáckých konvencí, především v tabuizované oblasti sexu. Své pověsti dostál i ve svém zatím posledním snímku Můj pasák. Líčí v něm peripetie vztahu slušné prostitutky a hodného pasáka, který ji však zklame.

Blier zachycuje vztahy mezi proagonisty filmu bez skrupulí, ale také bez zbytečného naturalismu, zato se zvláštní citlivostí a bezprostředností. Sám režisér říká, že "prostituce je stejně jako zbraně a gangsteři součástí kinematografie." Ve filmu dominují dobře napsané dialogy, promluvy hrdinů a po obrazové stránce velké detaily jejich tváří a pohledů. Přes uvedené klady snímku jsou v Blierově filmografii (u nás bohužel velmi málo známé) ještě mnohem výraznější díla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

charles3 

všechny recenze uživatele

Neobvyklé melodrama na originální téma. Zvláštní začátek, ještě zvláštnější děj (ať už jeho vývoj nebo způsob vyprávění) a skoro žádný konec. Přesto stojí za vidění kvůli tématu, Blierově režii, hlavní představitelce (která vám utkví v paměti už navždy), Lanvinově metamorfóze a cameím populárních herců (Kassowitz, Francois, Galabru, Fresson). 70 %, ale tady zaokrouhluji nahoru. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Studie prostitutky se srdcem matky Terezy, tak soucitné ke svým dojemně trapným zákazníkům. To její srdce podané jim skrze svou vaginu. Ten mateřsky utěšující přístup k jejich samotě a chlácholivě srozuměné pochopení ke studu za jejich neškodné perverze.....Jako nahled matky k první erekci syna. ........... Naprosto originální a geniálně zahraný film, který si klidně mohl odpustit odlehčující polohy.....nebylo jich potřeba. Herectví Anouk Grindbergové je pohlcující....80% ()

Reklama

ecis 

všechny recenze uživatele

Pre mna bezducha a prazdna dramicka, bez stipky erotiky, pricom ta spravna chybajuca erotika by spravila z filmu vybornu kontroverznu psychologicku zalezitost. Blier nam namiesto toho priniesol suche a sterilne prerozpravanie slabeho pribehu prostitutky a jej "pasaka". Co stoji za pozornost, je vzity vykon hlavnej hrdinky. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Film který vypadá že ma v sobě víc, než ve skutečnosti má. Mnohé levicové myšlenky film ubíjí (hlavně poslední čtvrtina a osudy postavy ztvárněné Oliverem Martinezem). Ale pokud by se z něj vypustili, zůstala by nám dokonalá, byť vyumělkovaná studie lidských vztahů. A to je škoda, protože ve zpoustě detailech je film dechberoucí-jako scéna propuštění z vězení Jeannota a ženy čekající na "něj". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Existuje zvláštní druh filmů, při jejichž sledování zapomenu na to, že od této zábavy “potřebuji”, aby měla silný příběh, a aby pro mě byla uvěřitelná. Můj pasák nemá ani jedno, a přesto mě okouzlil a bavil. Jak se to tak stane? Já fakt nevím. Něco mi ale říká, že do takového díla se muselo nutně vkrást skutečné umění, že někdo díky velkému daru od Boha upletl z hovna bič. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama