Reklama

Reklama

Papírová města

  • USA Paper Towns (více)
Trailer 2

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (335)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MARGO MILOVALA ZÁHADY. A S OHLEDEM NA VŠECHNO, CO PŘIŠLO, MĚ NAPADLO, ŽE JE MILOVALA NATOLIK, AŽ SE JEDNOU STALA…“ /// O mimořádné Margo, jejíž život se skládal z řady neuvěřitelných dobrodružství. Alespoň z pohledu joudy Quentina, kluka, kterej toužil po druhý šanci (tu první prosral, když ho měl ještě tááákhle malinkatýho…). A pak to přijde. Zázrak, na kterej dlouho čekal a von může prožít tu nejúžasnější noc! (sex? Ale no tak, je to pro mládež… Zločin!). Klučičí dobrodružství o tajný lásce, který dostává hmotný základy. Jen je třeba ji najít – TO BY TĚ PUBERŤÁKU MOHLO BAVIT! (Ale toho sexu je fakt poskrovnu…). Nikdo mně nepřipadá trapnej a navíc souhlasím s Margo, že dlouhá cesta dokáže s lidma divy. Teda když chtějí… (takže trochu roadmovie…- ale jen chvilku!). Klučičí vlhkej sen vo holce, která je trochu Forrestovou Jenny, trochu Cheryl, rovnající si myšlenky v Divočině, a trochu zázrakem, o jakým sníš i ty! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal John Green, číst nebudu. 2.) Přemejšlím, jak rozbuším svý ňoumovský srdce. 3.) Nevím, co jsou „Papírová města“. 4.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady není moc o čem, John Green je oblíbený autor knih pro mládež a jako takový je velmi dobrý. Bohužel v dnešní době prakticky zanikl žánr rodinné zábavy, takže množina děl určených dětem až mládeži je natolik specifická, že se líbí opravdu jen té cílovce, které je určena. Takže mladší děti v tomto případě nemají šanci a dospěláci taky ne. Magický svět dospívání je svět sám pro sebe. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $23,854,333Tržby Celosvetovo $49,554,333 Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ námet v pohode, nie je to žiadna otravná romantická komédia aj keď určité prvky sú tam ako nevyhnutné párty-žúrky a opijáše do kolien ale dobre, herci v norme, na moje prekvapenie Cara Delevingne ako pôvodne ústredná postava tam je len okrajovo, skôr sa o nej vypráva hlavne v druhej polovici filmu, nemá tam až také silné zásadné miesto aby mohla viac strhnúť pocity diváka, skôr sa viac dozvieme o vedľajších postavách a ich náturách, ktoré nie sú až tak zaujímavé, príbeh ale nenudí a má niekoľko dobrých momentiek, podfarbený, dobrých etáp s ktorých pri zručnejšej réžii by sa dalo vyžmýkať viac, nakoniec všedný priemer /videl v kine: 55%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predloha od rovnakého týpka čo napísal The Fault in Our Stars (Na vine sú hviezdy) a zhodou okolností si tu zahraje Nat Wolff a mihne sa aj Ansel Elgort, ktorý už hrali v spomínaných hviezdach. Toto mi síce nepríde, tak zaujímavé, ako Na vine sú hviezdy a dlho som váhal s hodnotením, pretože zo začiatku som si k tým sopliakom nevedel nájsť cestu, ale ku koncu som zistil, že sa vlastne nenudím a teda ma to zaujalo. Záver bol síce fajn, ale až moc sa uskromnil s jednoduchosťou. A keby Cara Delevingne vyzerala trošku viac žensky a sexi bol by som spokojnejší. S prižmúrenými očami teda dávam o jednu navrch za Halston Sage. 75% - 4* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejen ona, nýbrž všichni kolem něj jsou výjimeční. Stačí jen otevřít oči a nehnat se slepě za cílem bez užívání si cesty samotné. Škoda, že film směřuje k elegantně podaným životním moudrům - proneseným ke konci ve skvěle napsané dechberoucí dvacetiminutovce - skrze ničím zvláštním pozoruhodný road-trip. Průměrný feel-good romanťák s oslňujícím finále. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (11)

  • John Green, který je autorem knižní předlohy, byl i výkonným producentem filmu. (kklepkaa)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama