Reklama

Reklama

Papírová města

  • USA Paper Towns (více)
Trailer 2

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (335)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Střední škola nikdy nezklame. Green stvořil zábavnou partičkou outsiderů, kterou cloumají hormony. Třešničkou na dortu má být záhadná Margo, kterou hraje modelka s obočím neandrtálce Delevingne. Naštěstí pro diváky dostane prostor hlavně na začátku a poté až v úplném závěru, který je v rámci žánru překvapivě originální a velmi emotivní. Hlavní hvězdou je ale jednoznačně. Wolff. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Už první slova mladičkého vypravěče – Věřím, že na každého čeká zázrak – vyšlou signál, že cynikové by měli vyklidit sál, jímž se za okamžik rozlije sladkobolná nálada dospívání. Do sousedství se právě přistěhovala rodina s holčičkou, jejímuž kouzlu kluk odnaproti propadne: na první pohled a navždy. Protože je jiná; miluje záhady. Navíc její noční výprava za sériovou pomstou, kdy jí mladík dělá řidiče, průvodce, důvěrníka i lokaje, působí dost dětinsky, třebaže některé typy odplaty nezapřou originální důmysl. Společně působí jako Bonnie a Clyde za časů nevinnosti včetně tance vysoko nad městem.Zkrátka Papírovým městům stačí typ zážitku „nic proti ničemu“, který se ve finále halí do nostalgie v duchu vzkazu Johna Greena: „Chtěl bych, aby diváci při odchodu z kina měli hlavu plnou vzpomínek na to, co obnáší být mladý a zamilovaný.“ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film o YOLO teenagerovi, který se pokouší z druhého wannabe YOLO teenagera vykřesat full verzi. Nope. Nedokázal jsem se vcítit do žádné z těch postav, ačkoliv byly všechny přesně podle pravítka - bohužel víc z papíru, než z masa a kostí. Ostatně jako celej tenhle hloupej a především zbytečnej příběh. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Presne ako som predpokladala .. o malý kus lepšie ako kniha, ktorá ma skôr nudila, ako bavila. Green ten scenár skrátka napísal svižnejšie ako knihu. Veľké plus sú herecké výkony, všetci pôsobili veľmi prirodzene. Rozhovory miestami vtipné. A presne ako v knihe, tak aj vo filme ma najviac bavila jazda autom, keď hľadali Margo. No a Margo mi prišla vo filme o dosť zaujímavejšia ako v knihe. Bolo to svieže a má to skvelý soundtrack ... https://www.youtube.com/watch?v=ROAjl5JkunI&list=PLx414B9yuqGdf1nxWNkVxQ06Mfnk_S9vP&index=4 ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Film o záhadách. Když něco špatně vyhodnotíme, mystifikujeme především sami sebe. - Anebo ještě trochu podrobnějii - některá tajemství a údajná sdělení, narážky a poselství od druhých si vytváříme sami v sobě na základě nesprávných úsudků, předpokladů, předpovědí, předsudků a špatného vyhodnocování informací. - Hlavními postavami příběhu jsou sice nedostudovaní středoškoláci, nicméně nic nebrání tomu aby se projekce zúčastnil a následně zamyslel i starší divák. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach po celých Spojených štátoch. Filmári pracovali v predovšetkým v Kalifornii, Severnej Karolíne a na Floride. (MikaelSVK)
  • Literární předloha "Paper Towns" je už druhou knihou Johna Greena, která se dočkala převedení na filmová plátna. (kklepkaa)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama