Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Krampus není úplně hororem, a pokud ano, rozhodně ne klasickým. Z režisérské stránky je plný výtečných voleb, jako sázka na strašidelnou atmosféru zvrácených Vánoc, spíše než se snažit donutit diváka nadskakovat v sedadle kvůli přihlouplým lekačkám. Má pár slabších nudnějších míst a je to spíše takové strašidelnější dobrodružství, ale je opravdu povedené. Slušná je i sázka na herce, převážně komiky, mezi nimiž stoprocentně dominuje Conchata Ferrell. Mohli možná kapánek přitlačit na pilu v napětí, ale bylo to zábavné, osvěžující a drsné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už som to vravel stokrát a poviem to sto prvý raz: nemám rád hororové komédie. Čo z toho, že má Krampus veľmi dobrú vianočnú atmosféru (a pasáž, v ktorej pred ním dievča uteká zasneženou ulicou, je úžasná), keď dobre budovanú atmosféru (a skvelého Krampusa) do úzadia zatláčajú otravné ľudské postavy (paradoxne hrané sympatickými hercami) a fakt, že samotný Krampus je len vedľajšou postavou a prím hrajú jeho pseudo komickí pomocníci (perníky?!). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční komedie (asi by byla vhodnější zítra, kdy Česko opět zasype sníh) s roztomilým čertíkem, co rád splní vaše přání. Tedy expozice byla zbytečně dlouhá, kecy mezi hlavními postavami únavné, ale vše vyrovnalo několik scének. Nejzábavnější byla dozajista bitka na půdě, která se následně přenesla do přízemí. Útok oživlých koláčků! Bacha medvěd! A zase ti klauni! Trochu mě zklamal Krampus sám. Taková průměrná nestrašidelná maska, kterou strčí do kapsy i Ďábel z Legendy. Celou dobu jsem trnul, zda se vše dobere šťastného konce a - ANO! Tož to mě potěšilo. Hezký vizuál, úderná hudba, romanticky zasněžené městečko...co více si přát. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předně, Krampus v tomhle filmu není onen rakouský/německý Krampus (drsnější a děsivější čert, který doprovází Mikuláše). Vypadá jako zmutovaný zlý Santa (dokonce má i špinavý červený kabát s bílým kožíškem) s rohy. I místo čerta, který trestá zlé děti, tenhle filmový Krampus trestá a zabíjí všechny, včetně nevinných rodin ze sousedství a "hodných" dětí. Ovšem v první polovině filmu, kdy působí jako tajemná, plížívá hrozba, působí Krampus skvěle (škoda, že tvůrci neměli na lepší CGI/masku, když ho vidíme v detailu). Naprosto skvělé, i když relativně málo použité, jsou vedlejší příšerky, které jsou zároveň vtipné i děsivé. Scéna, kdy s nimi hlavní rodina bojuje, patří k nejlepším ve filmu - budete se smát, budete se bát a budete hrdinům držet palce. A vánoční perníkový mužíček dostane úplně nový rozměr. Po traileru jsem od filmu čekala o něco víc, spousta věcí by potřebovala dotáhnout, ale palec nahoru dávám za nevyměknutý konec. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Při sledování animovaný sekvence jsem se přistihnul, jak mi na hubě naskakuje blaženej úsměv, že konečně sleduju něco, čehož potenciál neni úplně zabitej... No a když ona scéna skončila, bylo to zase ve sračkách! Krampus není sice vůbec špatnym filmem a díky nadsázce a vstřícný věkový přístupnosti navozuje rodinnou hrůzo-zábavu jako před lety třeba Gremlini, tuctový provedení a v podstatě nulová vize tvůrců ale celej potenciál naprosto utápí a ten pokus o nastolení novodobý vánoční klasiky tak přichází vniveč. Atmosféra mohla bejt rozhodně víc procítěná, stejně jako násilí mohlo bejt brutálně krvavý a příběh klidně skrze animaci víc rozvedenej. Takhle je to jenom - vzhledem k rozpočtu - sice technicky skvěle natočená pohádka, ale bez jakýchkoliv tvůrčích ambicí. Přitom řada momentů je vyloženě parádních. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)
  • Krampus je folklorní postava, která podle zvěstí zlobivé děti vytáhne z postele, strčí do koše a zbije rákosím nebo rovnou sežere. (inuisibilis)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama