Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tohle mohla být hororová událost desetiletí. Vánoční ever(bloody)green, který se zařadí vedle kultovních záležitostí typu "Sám doma", "Grinch" či "Láska nebeská" jako jejich děsivě znepokojivý protipól. Argh. Já nevím, opravdu to ti tvůrci zamýšlejí takhle?!? Zamýšlejí, že vezmou téma s velkým potenciálem, navodí solidní atmosféru, a pak to naprosto zabijí oživlými perníčky a hláškující Bertou (chci říct tetou) s brokovnicí? Opravdu tam tyhle sra...stupidnosti musejí být?! Být "Krampus" v modrých číslech, tak ty 3* možná dám, ale jelikož byl doteď podle většiny komentářů "skvělý", tak ani omylem. A propos, samotný Krampus je na plátně asi 5 minut a záběry na rohy a kopyta jsou daleko nepříjemnější než celek. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra, ten potenciál byl tak obrovský, že si ho nedovedu snad ani představit. Ten nápad, ta sněhově-vánočně-ponurá atmosféra, super vybraní herci, sympatický humor, nadhled....ale do háje, proč se tam dělo v té závěrečné třetině to, co se tam dělo? Perníčci, masožravá panenka a klauní housenkaa? To snad neee. Být tam jen Krampus se svými elfími pomocníky, byl bych pravděpodobně ve vánoční extázi a vsadil bych svoje boty na to, že hodnocení by nekleslo pod 80%. Je to velká škoda, páč jsme tu měli nakročeno ke kultovní záležitosti. Přesto přivřu všechny oči, protože jsem se bavil a mráz mi běhal po zádech, což už se mi dlouho nestalo a z kina jsem se nechtěl hnout!!! Už vím, co pustit zlobivým dětem na Mikuláše. Hahaha!!! :-D ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Lehce hororová verze Vánočních prázdnin, která mě příjemně překvapila. Osobně jsem se u toho bavil a ta kombinace hororového a komediálního žánru mi zde sedla. Nejen fandové hororu si zde podle mě přijdou na své. UPDATE 2.12.2019 - Na podruhé v telce mě to moc nebavilo, obsazení je zde veskrze nesympatické, humor spíše nevtipný, a maska Krampuse mi přišla jako trapas. Celkově moc nechápu smysl toho filmu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že to bude až tak dobré. Atmosféra, triky, masky, napätie, strašenie... Všetko prvotriedne. Keby k tomu Dougherty dokázal pridať aj rovnako kvalitný humor (namiesto iba úsmevných situácií), rozmýšlal by som nad najvyšším hodnotením. A vlastne ešte neviem, kto bol cieľovka. Toto u nás dávali v kinách v poobedných hodinách a cez Vianoce? Ja mať rokov jak hlavný hrdina, v kine by som sa dosral od strachu a o Vianociach nechcel minimálne do dospelosti ani počuť. 85% Snaď som to neprechválil. Ak si niekto náhodou môj komentár prečíta a rozhodne sa Krampusa pozrieť, nech zas nečaká Exorcistu. Skôr takú tú atmosferickú hororovú rozprávku, mierne mixnutú Silent Hillom :) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hororová komedie ale rodinný horor.  A to může být samosebou pro spoustu žánrových fanoušků docela problém.  Nedá se čekat krev a střeva ven ani nekorektní vtípky.  Nadějí je jen temný pohádkový fantasy háv, a to se Doughertymu podařilo jen tak nějak napůl. Na zážitku nepřidají nesympatické postavy, ale ok, pro příběh je to vlastně podstatné, Krampus trestá ty nezvedené.  Naopak mě bavily ožívající symboly Vánoc a půtky s nimi. Jako jádro zábavy opravdu povedené. Tedy až do příchodů elfů, kdy si najednou člověk přišel jako na masopustu se škraboškami, hodně nepovedené masky, a korunu jim nakonec dodal sám Krampus, jehož vzezření se nedá srovnávat ani s těmi horšími krampusáckými maskami z mikulášských průvodů.   Bez nadšení, na dva prsty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama