Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mistr Dougherty se po TRICK R TREAT Halloweenu pustil do svátku co následuje, vytáhl cool čerťáka z germánský pohanský mytologie a poslal ho spolu s gangem zmrdích gremliních hraček a divnoelfů rovnou na zpruzelý vánoční rodinky. I KRAMPUS má dle očekávání libový vizuál a hřejivou retro atmosféru, poctivý napětí, komedii. Hned úvodní scéna z MuchoMartu s Cosbyho "It's Beginning to Look A Lot Like Christmas" musí pobavit snad každýho. Co tu pak jednoznačně vítězí jsou postavy, který nejen baví, ale který si oblíbíte a na kterých vám tak pro změnu i záleží - ať už je to otylá nerudná tetka z přívěsu, silná dvojka fotrů Scott/ Koechner, nebo nakonec i prcek v hlavní roli... K dokonalosti mi přeci jen chybělo víc spádu, krve, samotnýho Krampuse (plus možná míň "statický" masky), ale myslím, že kult potenciál tady je a místo v topce vánočních hororů všech dob je celkem jasný. P.S. po dvou letech zvyšuji na 5*, už je to pro mě klasika Vánoc ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tož to byl úlet toto. Přesně takhle vypadal každej pátek u nás na privátu, když jsme se před odjezdem domů chtěli najíst. Otevřeli jsme lednici, naházeli všechny zbytky na pánev, zalili to kečupem a odměřili deset minut na mírným ohni. Vaření byla komédie, konzumace horor a cesta domů napínavá. Prase aby se v tom vyznalo, nikdy jsme se pořádně nenajedli, ale příště to vždycky udělali zase tak. Prostě celej Krampus. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Sympaticky temná a znepokojivá vánoční rodinná podívaná říznutá nekrvavou vyvražďovačkou a efektovým hororem, která svižně spěje k předvídatelnému závěru se znejisťující tečkou. Nejsilnější to pro mě bylo v druhé čtvrtině, kdy se jede v módu "trochu VĚC, trochu KRAJNÍ MEZE" a rodina zjišťuje, že je uvězněná na vylidněném předměstí ochromeném sněhovou vánicí, v níž se skrývá něco nebezpečného. Adam Scott si tu brokárnu určitě přinesl rovnou z placu PIRANĚ 3D. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přízvisko komedie u tohoto titulu vážně sedí. Všechno od obsazení, rádoby vtípků a nepovedených efektů je jednou velkou komedií. Nenašel jsem nic, co by mě na tomto snímku vážně vyděsilo. Vždyť i samotná postava Krampuse je prostě k smíchu. A když se film na konci pokouší o nějaký hlubší přesah, je vymalováno. Tohle mohl být solidní horor s Vánoční tématikou, nicméně, jak už v tomto žánru bývá zvykem, se jedná o další zcela promarněný potenciál. Gratuluji. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po omyle s názvom Krampus: The reckoning, som konečne našiel toho správneho Krampusa so sympatickou a talentovanou Toni Collette. Hlavne v prvej tretine má film neskutočné vianočné kúzlo, správnu atmosféru a skutočne nábeh na vianočný kult, ktorý by sa pravidelne vysielal na vianoce. Po vydarenej prvej tretine to však začína škrípať a v druhej polovici je tam niekoľko hluchých momentov, napriek tomu, že sa tam vždy niečo deje. A možno práve to je ten problém. Menej je niekedy viac. Výborne fungujú hlášky, dobre pobavili "perníci" , ale na skvelú prvú polovicu filmu už tvorcovia nedokázali nadviazať. Napriek tomu som to rád videl a viacmenej som spokojný. 60%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu se odehrává v noci mezi 24. a 25. prosincem, ale podle pověsti Krampus chodí 5. prosince. (MistrMcFalk)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)
  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama