Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání ano, ale nazývat trefné vyobrazení vánočního stresu, opovržení, neuctý a trapného přetvařovaní za něco pseudokulturního mi přijde hodně z cesty.Určitě sem čekal trochu víc Krampuse, který se na plátně moc neohřeje, ale jinak je to poměrně vyrovaný mix komedie i hororu.Scény v bouři s něčím děsivým kolem sou geniální a stejně tak komediální vykosování krve chtivých perníčků.Těžko přesně říct, co Krampusovi chybělo, aby dosáhl na status nadprůměrného filmu.Já bych asi přidal víc atmosféry a akce, zbytečně moc času se tráví kecáním v jedné místnosti.Krampus měl určitě navíc, ale rozhodně strčí takovou sračku jakou byl Rare Exports do kapsy a konec byl hodně...hodně fajn.Oddychovka, co si tak nějak v poklidu dojela pro průměrnou známku, jen škoda, že na ten pořádný vánoční horor musíme zase čekat do příště.Adam Scott super.68%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate veľmi solídna lahôdková hororová záležitosť. Ale má zopár nedostatkov a ja za ten najväčší považujem nevyužitý potenciál. Čo poteší, sú odkazy na Vianočné prázdniny, skutočne temná atmosféra, a u mňa jednoznačne záver. Je dosť s podivom, že v závere hollywoodskeho filmu som si spomenul na takú šialenosť, akou bol Dellamorte Dellamore. Inak mačku nahradil pes, elektrina znova štrajkuje, všetci sú na nevydržanie a David Koechner je dvojčaťom Randyho Quaida. Alebo sa dal pre potreby filmu chirurgicky upraviť, čomu hovorím skutočná obeta pre úlohu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po omyle s názvom Krampus: The reckoning, som konečne našiel toho správneho Krampusa so sympatickou a talentovanou Toni Collette. Hlavne v prvej tretine má film neskutočné vianočné kúzlo, správnu atmosféru a skutočne nábeh na vianočný kult, ktorý by sa pravidelne vysielal na vianoce. Po vydarenej prvej tretine to však začína škrípať a v druhej polovici je tam niekoľko hluchých momentov, napriek tomu, že sa tam vždy niečo deje. A možno práve to je ten problém. Menej je niekedy viac. Výborne fungujú hlášky, dobre pobavili "perníci" , ale na skvelú prvú polovicu filmu už tvorcovia nedokázali nadviazať. Napriek tomu som to rád videl a viacmenej som spokojný. 60%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přízvisko komedie u tohoto titulu vážně sedí. Všechno od obsazení, rádoby vtípků a nepovedených efektů je jednou velkou komedií. Nenašel jsem nic, co by mě na tomto snímku vážně vyděsilo. Vždyť i samotná postava Krampuse je prostě k smíchu. A když se film na konci pokouší o nějaký hlubší přesah, je vymalováno. Tohle mohl být solidní horor s Vánoční tématikou, nicméně, jak už v tomto žánru bývá zvykem, se jedná o další zcela promarněný potenciál. Gratuluji. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Doughertyho posedlost svátečními horory vítám s otevřenou náručí. Pokud s halloweenským debutem na sebe silně upozornil, s vánočním Krampusem pak potvrzuje, že ty ostré přechody mezi humorem, napětím a akcí mu sedí jako málokomu. V jednu chvíli se bavíte nad rozhádanou, vzájemně se nesnášející rodinou, půlky se vám sevřou při prvním setkání s ústředním roháčem, abyste následně přímo jásali nad útokem smrtících hraček. K tomu si připočtěte pochybně vyhlížející sněhuláky, maskované elfy nebo hladové perníčky, a musí vám být jasno: tohle bude vedle Kevina a Jasněnky (nebo si dosaďte jinou libovolnou pohádku) další vánoční klasika. Nebudu tvrdit, že to je úplně perfektní, ale kino tomu dost pomohlo - třeba zvuk mi skoro drtil koule. A kdo má potřebu hledat mouchy, ať táhne k čertu. (90%) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu se odehrává v noci mezi 24. a 25. prosincem, ale podle pověsti Krampus chodí 5. prosince. (MistrMcFalk)
  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)
  • Úvodní scéna byla natočena za jeden den v obchodním domě na Novém Zélandě. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama