Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tož to byl úlet toto. Přesně takhle vypadal každej pátek u nás na privátu, když jsme se před odjezdem domů chtěli najíst. Otevřeli jsme lednici, naházeli všechny zbytky na pánev, zalili to kečupem a odměřili deset minut na mírným ohni. Vaření byla komédie, konzumace horor a cesta domů napínavá. Prase aby se v tom vyznalo, nikdy jsme se pořádně nenajedli, ale příště to vždycky udělali zase tak. Prostě celej Krampus. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Krampus ještě o chlup komediálnější, a je jedno jestli v tom černohumorném stylu potyčky na půdě nebo ve stylu griswoldovských Vánočních prázdnin, kterým začínal, líbil by se mi ještě více. I tak ovšem jde z mého pohledu o velmi příjemné překvapení, kterému se daří bavit i napínat a které se mohlo obejít bez těch několika otravných vážnějších minut propagujících rodinné hodnoty. Asi nejvíce mě potěšili trikaři - s výjimkou krvelačných perníčků se tady příliš nehraje na digitální kouzla, ale na staré dobré loutky a animatroniku. A všechno to vypadá skvěle! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový mírnější horůrek bez stříkající krve, to je pro mě ideální. Začátek filmu vypadá jako normální vánoční film, kdy se sejde celá rodina, která se moc nemusí a musí to ty 3 dny spolu přetrpět. Pak se ovšem začnou dít záhadné věci, mizet lidé a rodinka pochopí, že tohle nebudou ty Vánoce, na které jsou zvyklý. Film se mi líbil, herci byli sympatičtí, příšery také povedené. Konec musím také pochválit, protože to není ten tradiční konec, na který jsme zvyklý, tady to skončí jinak než čekáme. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slušný film, který má svou dostupností pro širokou diváckou obec šanci stát se budoucí vánoční klasikou... Tedy samozřejmě pro širokou diváckou obec, ne pro mě... A to z několika prostých důvodů... I když je film natočený pěkně, tady asi nelze nic vytknout, elfové, hračky i vánoční perníčky mě potěšili, tak samotný Krampus je silně nevýrazný a když tak by si zasloužil mnohem více prostoru... Absenci krve jsem očekával, kvalitního humoru už ne... Postavy jsou v zásadě trapní idioti jeden vedle druhého a já jim přál pomalou smrt... Proto mě nemile překvapilo závěrečné vyvraždění hned několika postav během asi dvou minut, jakoby scénáristi už nevěděli kam dál a chtěli film ukončit... Ale abych jen nekritizoval, Doughertymu se chvílemi podařilo vykouzlit opravdu pěknou atmosféru podpořenou příjemným hudebním doprovodem... Takže lehký nadprůměr, ale čekal jsem mnohem více... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nejpekelnější vánoční přežívák vůbec, Krampusák se povedl na sto dvacet procent a nelze mu nic vytknout. Ano moc vánočních hororů neni, ale pokuď bych si měl vybrat jeden který je naprostá pecka, tak to bude tenhle. Dougherty podle všeho, nebude zase takový průměrný režisér, jak sem si původně myslel, přesto Trick 'r Treat u mně zůstává šedivým průměrem, na který člověk zapomene, byť noc s Brianem Coxem, byla super. Ale tenhle film šlape jako hodinky, herci sou skvělý Conchata Ferrell a punč prostě fungují skvěle (jako u Dva a půl chlapa), David Koechner zase vulgární a podává životní výkon, ale ani zbytek lehce cáklé rodiny, nezůstává pozadu, ale Conchata a David mi hodně sedly. Tenhle film by úplně v pohodě, mohl být i jako komedie, protože první polovina, kdy si rodina dává do těla (i fyzicky) tak to sou prostě perly. Takhle dobře sem se u filmu už dlouho nezasmál, druhá polovina to je už jiné kafe, vtípky ustoupí do pozadí a nasadí se pochmurná atmosféra. Krampus a jeho pomocníci, sou teda dobře zpracovaný, od ošklivého medvěda (sejmi vánočního medvěda) až po samotného Krampuse, ten byl tedy hodně nechutnej a takovej oslizlej. Takže atmosféra, byla naprosto špičková, opuštěný město, známky po boji, všude jen sníh, divný sněhuláci a něco temného a zlého co číhá pod sněhem. Jako já vim že verbal tvrdí něco jiného, a prostě na něho spousta lidí dá, protože je to verbal a toho prostě nenávidíte (ty čtyři tisíce bodů, to dokazují) a zároveň je vám inspirací, ale tenhle film je perfektní a to s klidem zase můžu říct já Yoshitsune. PS : Zjištění že to nebude R mně malinko zaskočilo, takže k mé hlouposti sem vynechal kino, což byla chyba protože tenhle film R- gore vůbec nepotřebuje, proč ? To si zjistěte sami, tím že se kouknete na film, tak veselé https://www.youtube.com/watch?v=o10drRI3VQ0 a šťastné vánoce. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu se odehrává v noci mezi 24. a 25. prosincem, ale podle pověsti Krampus chodí 5. prosince. (MistrMcFalk)
  • Před oficiálním uvedením do kin nebyl film promítán filmovým kritikům. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama