Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Doughertyho posedlost svátečními horory vítám s otevřenou náručí. Pokud s halloweenským debutem na sebe silně upozornil, s vánočním Krampusem pak potvrzuje, že ty ostré přechody mezi humorem, napětím a akcí mu sedí jako málokomu. V jednu chvíli se bavíte nad rozhádanou, vzájemně se nesnášející rodinou, půlky se vám sevřou při prvním setkání s ústředním roháčem, abyste následně přímo jásali nad útokem smrtících hraček. K tomu si připočtěte pochybně vyhlížející sněhuláky, maskované elfy nebo hladové perníčky, a musí vám být jasno: tohle bude vedle Kevina a Jasněnky (nebo si dosaďte jinou libovolnou pohádku) další vánoční klasika. Nebudu tvrdit, že to je úplně perfektní, ale kino tomu dost pomohlo - třeba zvuk mi skoro drtil koule. A kdo má potřebu hledat mouchy, ať táhne k čertu. (90%) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už som to vravel stokrát a poviem to sto prvý raz: nemám rád hororové komédie. Čo z toho, že má Krampus veľmi dobrú vianočnú atmosféru (a pasáž, v ktorej pred ním dievča uteká zasneženou ulicou, je úžasná), keď dobre budovanú atmosféru (a skvelého Krampusa) do úzadia zatláčajú otravné ľudské postavy (paradoxne hrané sympatickými hercami) a fakt, že samotný Krampus je len vedľajšou postavou a prím hrajú jeho pseudo komickí pomocníci (perníky?!). ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový mírnější horůrek bez stříkající krve, to je pro mě ideální. Začátek filmu vypadá jako normální vánoční film, kdy se sejde celá rodina, která se moc nemusí a musí to ty 3 dny spolu přetrpět. Pak se ovšem začnou dít záhadné věci, mizet lidé a rodinka pochopí, že tohle nebudou ty Vánoce, na které jsou zvyklý. Film se mi líbil, herci byli sympatičtí, příšery také povedené. Konec musím také pochválit, protože to není ten tradiční konec, na který jsme zvyklý, tady to skončí jinak než čekáme. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Moderní "ty-ty-ty" pohádka, jejímž cílem je poukázat na zprofanovanost Vánoc. Toho tvůrci zdárně dosahují hlavně otravnými postavami, mezi kterými se divák předhání ve vybírání, koho nechat zaklepat bačkorama jako prvního. Samotné bu-bu-bu je moc pěkné a nápadité, jenže pro hororáře příliš light, takže v tomto smyslu je cílovka podtržena hned dvakrát, což je pro mě ve výsledku a v měření s očekáváními docela zklamáním. Upřímně jsem celkem rád, že jsem si tímto filmem nenechal nahlodnout v čas, pro který je určen, na dospělého to nemá ten správný efekt. Ale kvalita tam je, za podívaní Krampus stojí. 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krampus ako postava je vizuálne veľmi pekne spracovaný, točilo sa to na Novom Zélande a tak postavu pekelníka dostala na starosť Weta Workshop Petra Jacksona. No a to je tak všetko, úvod a pár scén je celkom zaujímavých, ale čím viac sa to blíži k finále, tým je to väčšia divočina pritiahnutá za vlasy. Škoda, nápad bol celkom dobrý. 50% - 2* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu se odehrává v noci mezi 24. a 25. prosincem, ale podle pověsti Krampus chodí 5. prosince. (MistrMcFalk)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama