Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sin-Dee je zpět a je naštvaná. Pouze měsíc se zdržela ve vazbě, a její přítel Chester si už začal s jinou. Jako by situace nebyla už tak dost špatná, zapletl se tentokrát s „normální holkou". Sin-Dee vyráží na trestnou výpravu s nejlepší přítelkyní Alex v patách. Zatímco obě ženy, ukrývající pod sukněmi přidanou mužnou hodnotu, drancují podsvětí Los Angeles, arménský taxikář Razmik prožívá šichtu jako každou jinou, možná trochu horší. Služba na Štědrý večer pro něj sice znamená vyšší výdělky, ale také více opilců a znečištěnější auto. A ano, Sin-Dee je zpět. Zpráva, kterou nelze ignorovat, a Razmik se s temperamentní ženou nutně musí opět setkat. Co všechno se může stát během jedné žhavé vánoční noci v městě andělů? Kdo koho miluje, kdo s kým jen spí a jak to vše má pochopit nebohá Razmikova tchyně, když nikdo nerozumí arménsky? Násilí, láska, přátelství a obchod s drogami, to vše k sobě navzájem poutá aktéry komedie natočené na iPhone 5. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (39)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Baker se podobně jako ve svém debutu noří do jedné sociálně problematické skupiny obyvatelstva a zkoumé její nešťastnou každodennost. Nečiní tak však v pomalém zádumčivém dramatu plném duchaplných frází a bolestivých pohledů, nýbrž ve svižné sexy komedii s rychlým střihem a líbivými melodiemi, kde se fuckuje a bitchuje na každém rohu. Spokojenost. Skvěle zachycená špinavá a upocená atmosfera denního i nočního LA. Navíc tam pro mě ve finále nakonec bylo i něco jako katarze, což je v komediálním přisprostlém filmu o transexuálních prostitutech dost velkej úspěch. 75 % ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Pane jo, na takovou jízdu jsem vůbec nebyla připravená. Drámo antických rozměrů, navzdory slibům hlavní hrdinky. Film má začátek, prostředek, konec a vývoj směrem ku očištění (hehe), což je například něco, co valná většina dnešní mainstreamové produkce směle ignoruje. Nemůžu se rozhodnout, jestli je film absolutně depresivní, jak by se jevil vzdálenému pozorovateli, nebo jestli je to happy end z pozice obou protagonistek, jako když člověk sleduje někoho vlétat do černé díry, tak by se mu to zdálo nekonečné, ale když jí sám prolétává, tak se pro něj běh času nezmění (no jo, koukala jsem tůhle na Interstellar). Zároveň jsem pořád musela myslet na takový ten internetový "fakt"/drb, který tvrdí, že zlaté rybky závojnatky dokážou v paměti udržet pouze poslední tři vteřiny. Rozhodně bych řekla, že je to jeden z nejlepších LGBT filmů, jaké jsem kdy viděla, a to zkrátka proto, že to ve filmu nehraje žádnou roli. Je to příběh o lásce, zlomeném srdci, pomstě a přátelství. Tečka. P.S.: Ještě připomínka k tomu, že při správném překladu/interpretaci by se film měl jmenovat "Oranžové nebe" nebo "Červánky", současný český název nedává žádný smysl. -"Merry Christmas Eve, bitch." ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Bitch, you know I don't do downers, bitch! You know I'm an upper ho!" ___________ iPhonem nasnímaná pseudodokumentární slátanina o trampotech jedné losangeleské transgenderové šlapky. Svým způsobem je to taková ta amatérská soda identická s dílem Tommyho Wiseaua, která je svou chaotickou low-budget stylizací a bizarní mystifikací jednoduše tak špatná, až je nečekaně skvělá a neskutečně zábavná. Arménským taxikářům se budu do budoucna raději vyhýbat. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

iPhonom nasnímaný neurotický portrét losangelskej žumpy. Kríženec Ružových plameniakov a toho najlepšieho od Harmony Korineho, s tak neodolatelne tupými a plochými no majstrovsky vypointovanými dialógmi až mi ostával rozum stáť. Trochu previnilo musím ísť za 5* pretože takto intenzívny a hlavne úprimný filmový zážitok som už dlho nemal. Sonda do groteskného sveta ktorý vypadá tak odlišne a pritom je totožný s našim. :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi iný film, kde to výrazne vidno aj v rámci scenára aj réžie. Veľmi uveriteľné, veľmi silné a veľmi naturalistický dizajn robí z filmu veľmi zaujímavý námet a funguje to veľmi dobre. Musím povedať, že je to rovnako aj veľmi dobre zahrané. Páči sa mi aký je film neustále špinavý, silný, nedáva si žiadnu servítku pred ústa a vznikajú tam vskutku zvláštne situácie... no súčasne je to asi aj to, čo pre mňa film robí skutočne len jednorazovou záležitosťou. Neviem si sám seba predstaviť vidieť tento film ešte raz. Napriek tomu, že som ho veľmi rád videl. Ale nie všetky filmy sú také, ktoré by človek potreboval vidieť viackrát. A tento tam ja rozhodne viem zaradiť. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Mya Taylor sa vyjadrila, že rovnako ako jej postava, aj ona pracovala v minulosti ako prostitútka. (dwdb)
  • Názov filmu bol vybraný ako referencia na farbu neba v Los Angeles počas západu slnka. (dwdb)
  • Film bol kompletne natočený na smartphone Apple iPhone 5S s anamorphickým adaptérom Moondog Labs. (ash99)

Reklama

Reklama