Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický příběh z doby bojů španělského krále Karla V. a krále Francie Františka I. Rytíř Antoine de Montpezat je pověřen královnou, aby shromáždil z Francie zlato, které odevzdali poddaní jako výkupné za svého krále, jenž je uvězněn ve Španělsku. Antoine však u šlechticů naráží na zradu a podlost, některým jde o moc a vítají to, že král umírá ve Španělsku, druhým jde o zlato, kterého se mohou lehce zmocnit. Odvážný Montpezat bojuje o svou čest, krále a samozřejmě i o svou lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V žánru filmu pláště a dýky to je slabé - avšak především rozpočtem, na což doplácí výprava a nijaký kompars. Jinak pro milovníky tohoto typu francouzského romanticky-historického filmu se rozhodně o ztrátu času jednat nemůže. Zaujmou sic skrovné, avšak věrohodné kostýmy, které skutečně trochu připomínají francouzkou módu "františkánské renesance" 20. let 16. století. Také se tu nevyskytuje žádná zcela vůdčí postava, i když nevím, jestli to není spíše kvůli neumětelství scénáristy. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Amatérsky natočené souboje a stíhací jízda v cvalu jen podtrhuje béčkovost tohohle historického filmu.Pro milovníky žánru hvězdička navíc, ale třeba ve srovnání s Cidem je to opravdu slabota. ()

Reklama

Reklama