Reklama

Reklama

Vznik nejdražšího auta světa

(TV film)
  • Česko Auto za milion eur (více)
Velká Británie, 2011, 49 min

Obsahy(1)

Pagani Huayra. Na konci mnohaletého vývoje stojí automobil, kvůli kterému jsou nejbohatší lidé na světě ochotni rozloučit se s milionem eur. Horacio Pagani na vývoji svého nového auta pracoval osm let. Je perfekcionista a výsledek své práce nechtěl uspěchat. Horatio si svou malou továrnu v italské Modeně, o níž mluví jako o ateliéru, navrhl sám. Pod jednou střechou se tu nachází montovna, dílny na výrobu součástek i návrhářská studia. Není to místo, kde bychom se setkali s roboty. Technické skvosty zde Paganiho mechanici vyrábějí ručně. V uplynulých deseti letech odsud vyjelo 150 super sportovních a na trhu super úspěšných vozů Zonda. Nyní se zde chystá výroba Huayry, vozu, který dostal jméno boha větru. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

enjoi 

všechny recenze uživatele

Takhle asi nějak vypadá perfekcionismus. Stejně jako Jobs v Applu je i Pagani jím přímo posedlý. Výborný dokument. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Totálně nekritický, až oslavný dokument, tak jak to nemám rád. Jako kdyby ho financoval přímo Pagani. Avšak plno zajímavých detailů z vývoje Huayry dokáže celkový dojem vylepšit. A vlastně lze mezi nimi bezděky objevit i slabší místa Paganiho továrny, což tu propagandu trochu vyvažuje (montéři nemají žádný plán stavby nového vozu?, stabilizační systém testují až chvíli před začátkem výroby?, exkluzivní značka si nechává vyrábět 90% dílů dodavateli?...). Takže vidět ho ztráta času nebyla. ()

Reklama

Xawerius 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s PAVLISEM, že dokument je naprosto ne kritický, nicméně Pagani obdivuji již od momentu, kdy jsem poprvé viděl fotky Zondy S a to je pěkných pár let. Film nechá diváka náhlédnout pod sukně vývoje a výroby jednoho z nejvíce fascinujících aut světa a ukazuje člověka posedlého dokonalostí. 5* (nejsem nestranný) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Šéf automobilky Horacio Pagani dříve vedl firmu Lamborghini. (honzik10)

Reklama

Reklama