Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako celek je to dost slabé a film těžko skrývá fakt, že základní zápletka by vydala ztěží na 10 minut děje. Parodování známých i méně obvyklých filmů je ale kouzelné a tady se určitě dalo ještě trochu vytěžit víc. Skvělý původní dabing z Barrandova je zárukou, že tenhle a ještě i první díl jako asi jediné z celé série stojí za zhlédnutí. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 26.7.2009 - A ja dám plný počet. A možno v tom hrá úlohu aj silná nostalgia, ale INDIANA JONES je skrátka nezabudnuteľný. :-) "Hoši, že jste podváděli. - My ??? Néééééé." Klasika a pre mňa ešte o stupeň lepšie než DVAJA NOSÁČI TANKUJÚ SUPER. Navyše to VAPET vydal s pôvodným dabingom ÚPF. Takže nie je o čom ... (22.1.2009) ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nápad to v žádném případě není špatný, ale zpracování je stejně lehkovážné a ledabylé, jako chování ústřední dvojice. Naivita je lehce rozpoznatelná a je jen dobře, že se následně v sérii dětinské zábavy kdysi populární komické dvojice nepokračovalo. Za související zajímavost lze považovat naprosté vítězství japonské verze videopřehrávače nad německou, jejichž typ upadl dávno v zapomnění a jejich přístroje šlo sbírat na smetišti. Tommy (Thomas Gottschalk) a Mike (Mike Krüger) se po hlavě vrhají do dobrodružství v úniku před skutečností. Jak se jim daří přežít, je opravdovou záhadou. A protože jsou to nosáči, nemohou chybět ženy. Tommyho šarmantní známost Linda (Anja Kruse) se závazkem a japonský James Bond Ling Ling (zajímavá Ankie Lau), která nepochopitelně propadla prostoduchosti Mika. Z dalších rolí: lehkomyslný otec Lindina dítěte a flegmatický ředitel německého koncernu Kappellusch (Gerd Baltus), všudypřítomný gay s nadějí (Kurt Weinzierl), bezradný policejní komisař Gierke (Werner Kreindl), upíří hrabě Frackstein (Udo Kier) s manželkou (Thea Gottschalk), či neúnavný japonský hledač nového produktu (Eiji Funakoshi). Má to několik zajímavých a povedených sekvencí, ale celek svou skladbou a podáním vtipu patří spíše do předškolního věku a v současnosti už nemá ani potřebnou sílu a eleganci. ()

Vignette odpad!

všechny recenze uživatele

54 procent? Tak to asi nepochopím... Když nám dneska tenhle film profesor- se zlomyslným výrazem a zamnutím rukou- pustil na semináři k filmové teorii (zřejmě v rámci mučení/ otužování našeho kritickýho myšlení), do konce vydrželo asi jen pět nejstatečnějších, tedy tak třičtvrtě třídy to někdy v průběhu vzdalo- musím přiznat, že jsem jim ten odchod dost záviděla ;-) ()

marhi 

všechny recenze uživatele

Ano je to tím, že jsem si vystál frontu do blaníku, bylo to na balkon a bylo mi tak devět. Ale za ty roky jsem neviděl jinou kvalitní parodii na klasické filmy indym počínaje. Je tam spoustu trapných foru i těch lepších. Napr. kostky. Z celé trilogie či jak jinak to nazvat, tohle bylo nej. Obzvláště mě baví scéna s Nerem. Nemá tu někdo sirky. Přitom historicky to nejspíš nezápalil, jen to na něj hodili, než ho zabili. Jo starověk. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mnichově (Německo), na Kanárských ostrovech (Španělsko), na hradě Kreuzenstein (Rakousko) a v Gambii. Hraběnku Frackstein hraje tehdejší manželka Thomase Gottschalka, Thea Gottschalk. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama