Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Puckoon je zapadlá vesnice ležící přesně na pomezí dvou znesvářených částí Irska. Proto je rozhodnuto, že přímo přes ni povede hraniční linie, kterou přes noc vytýčí a oplotí vojsko. Situace je absurdní obyvatelé Puckloonu najednou nemohou přejít z jedné strany cesty na druhou a nedostanou se na svůj vlastní dvorek či zahrádku. Jedna výhoda by se ovšem našla zdejší hospoda totiž najednou leží na území Severního Irska, kde se čepuje levnější pivo, takže je tam stále plno. Horší však na tom jsou nebožtíci. Kostel i hřbitov leží na území Republiky Irsko a nově zesnulí, pokud mají být pohřbeni za hranicemi, potřebují zvláštní pas, který je nutné každý rok obnovovat. A tak se zrodí plán, jak vrátit mrtvé tam, kam patří a ten se zkříží s plánem na vývoz výbušnin v rakvích do Severního Irska. Tato satirická komedie je filmovou adaptací populárního románu Spike Milligana, autora, který dokázal skvěle zachytit absurditu irské rozpolcenosti a jehož vliv na britskou komedii v uplynulém půl století je nezpochybnitelný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se poměrně těžko hodnotí. Bud ten film přijmněte a budete se bavit a nebo vás to bude nudit a hodíte to do odpadu u mě je to tak na půl. Je tu typický britský suchý humor, který je někdy k popukání. Hlášky jako "já nejsem zbabělec, já mám jen zbabělý nohy" asi vypovídá za vše. O co v tom šlo ani moc nevím, ale ujetý to bylo až běda. ()

Peť@n odpad!

všechny recenze uživatele

No tak k tomuhle filmu opravdu nemám slov...Asi mi nesedí tento typ humoru...U Puckoonu sem několikrát usnul a popravdě mi to vůbec nevadilo... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Specifický typ humoru, který musí sednout. Z mého pohledu se toto téma dalo zfilmovat tak, aby bylo přístupnější i širšímu publiku. 10% ()

SmartK8 

všechny recenze uživatele

Asi průměrný film, ale mě naprosto rozsekával hlas kněze v českém dabingu. V češtině si přičtěte ještě hvězdičku. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

"Pane, kde je ten vlak? Měl tu být už ve 13 hodin a teď už je 16 hodin! Tou jsou tři hodiny zpoždění!!" "Jo, pane 13 nebo 16 hodin, to já nevim, já mám hodinky jen do 12-ti" ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama