Reklama

Reklama

Černé duše

  • Itálie Anime nere (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh tří bratrů z kalábrijské zločinecké rodiny je tlumenou moralitou inspirovanou skutečnými událostmi. Překupník drog Luigi, podnikatel Rocco a excentrický pasák koz Luciano se dostanou do problémů poté, co se Lucianův syn a příslušník ztracené generace Leo kvůli banálnímu sporu dopustí aktu zastrašování v baru spravovaném klanem rivalů. Z drobné neshody vyklíčí konflikt, který má ve výsledku rozměry antické tragédie. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Italové přece uměj gangsterky daleko, daleko líp. První půlku ti tvůrci nedaj ani čichnout k postávám, žádná scéna, nic podle čeho by sis vytvořil (a) vztah ke komukoli. Dialogy záživny asi jako sprchovej gel (Zabili ho u kostela. To jim nedarujeme) . Když nebyli schopný vytvořit atmosféru, dát filmu tempo, dynamiku, cokoli...měli si tvůrci alespoň pomoci hudbou, ale i na to se vyflákli. V druhý půli se sice najde pár scén, který bych pozval na pivo, ale i tak docela zklamání. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavo natočená talianska mafiánska dráma, ktorá s citom poukazuje na mafiánske pomery a aj to, ako títo ľudia často končia. Od prvých málo zaujímavých scén až po poslednú, ktorá tak trošku zobrala dych, to bolo naozaj poctivo natočené. Nevyhlo sa to hluchým miestam, ale v rámci európskej kinematografie ďalší slušný kúsok. 65 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čierne duše to boli dozaista, ale film veľmi trpí na absenciu dialógov i nejakej väčšej akcie. Dobre, tá akcia tu nemusela byť nejako prehnaná, veď ani v Gomore to nie je o tom. Ale dialógy mi chýbali, mnoho chvíľ je pridlho tichých, pustí sa len hudba a pozeráme sa na chlapíka čumiaceho do prázdna alebo muchu serúcu na obraze. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Lehce netypická „gangsterka“, či spíše drama z prostředí 'Ndranghety. Komorní a v pomalém tempu, ale nenudí. Aspekt na psychologii postav. Napínavé a atmosférické. Konec nečekaný. Na druhý den jsem o tom celém dost přemýšlel a došel jsem k závěru, že mě to celé dost chytlo a budu se dívat ještě jednou.4,5* ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Už po traileru jsem se obával,že to nebude ončo.Bohužel se mé očekávání naplnilo měrou vrchovatou po zhlédnutí samotného filmu.O nějaký dusný atmosféře jsem si nechal jen zdát.Herecký obsazení taktéž nezaujalo,kromě jednoho herce,který bohužel v půlce filmu jde jako první na odstřel.Asi jedna z mála postav,který jsem věřil a dostala se mi pod kůži.Bohužel celé to hoří o nápadu a zpracování.Není tu vlastně nic zajímavého na poli hráčském.Leo udělá jednou takhle ve scéně bordel.Nejde o to,že se to pak nějaká protistrana dozvěděla,která tu vlastně nehraje skoro vůbec a je jen o ní pořád zmínka.Samozřejmě v mafii nemusí být každý kamarád,ikdyž si to myslíte.Začátek jede dramatickou notu spíše vesnického typu bez zábavy,ale je pěkně vykreslena.To určitě bod navíc.Horší je,že film se příšerně loudá a stále vůbec nic nenabídne.Jestli celá sranda měla být přečinem a nějakým do srdce zařezaným černým písmem,tak konec sice vysmahnul všem zrak z bezmoci,ale opět z jaké?Proč se jenom mluví na jednom pískovišti,nic se neděje?Bezmoc je spíše ve vyprávění a černé duše mafiánova je zabita z lehkostí barového hráče.Hudební vložka se rozjede ke konci filmu a skvěle sedne,jen jí je proklatě málo.Nečekejte od filmu vražedné běsnění,natož vůbec vědět něco o druhým klanu.Vše se dusí pod jednou pokličkou rodinky,všechno okolo je zbytečná vata,protože to v důsledku celého filmu je úplně jedno.Prodávat drogy,hodit do ananasu,za kolik,vemu....bla bla a film se utne v ten zásádní okamžik v autě a sledujeme jiný film.Takhle se mi to nelíbí bohužel. EDIT 15.6.23 - Film jsem kupodivu viděl podruhé a nepamatoval jsem si vůbec nic, což asi něco značí, přesto jsem asi měl lepší náladu a i o jednu hvězdu navíc. To co jsem psal bohužel sedí, ale jestli člověk chce mít i komornější sondu do jedné rodiny, tak jí vlastně bez toho všeho okolo dostane. Jen ten konec je pořád .... ()

Galerie (12)

Související novinky

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

08.12.2014

Středoevropský festival italského filmu MittelCinemaFest vstupuje do 12. ročníku a stejně jako již v loňském roce je i letos jeho poslední zastávkou Praha. Po Budapešti, Krakově a Bratislavě zde… (více)

Reklama

Reklama