Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Obecně mám tyhle filmy o přežití rád zejména proto, že autoři většinou vybírají nádherné přírodní lokace - což je zde splněno. Pravda, banda rozeřvaných doktorů moc sympatická není (zatraceně, to musí pořád řvát jak Viktorka na lesy?), ale vývoj jejich vzájemných vztahů je uvěřitelný. Kombinace ponorkové nemoci s pocitem ohrožení se povedla. Natáčení si herci vskutku užili, jelikož dvě třetiny snímku tráví ve vodě, která jistě příliš teplá nebyla. Putování lesem a řekou za záchranou ničí hlavní protagonisty fyzicky i psychicky, a tak to v jistých chvílích vypadá, že se povraždí navzájem. Výživné gore jsem tentokrát nepostrádal, jelikož vše vyvažovaly kamera-hudba-herecké výkony-atmosféra. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se sice porovnává s filmem Vysvobození, ale přestože byl Rituals natočen 5 let po Vyvobození, nedosahuje takové kvality. A ten konec byl taky takový divný. Přírodu jsem si nemohl vychutnat, neboť i když je film v HD kvalitě, barvy spíše nejsou. Možná ale, kdybych se na film díval v roce 1977, nadšeně bych tleskal :-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len 15 míľ.“ – „Ale 15 míľ sračkami. VEĽKOU kopou sračiek.“ Prekvapivo až 5 rokov po kultovom Vyslobodení vznikla jeho americko-kanadská a treba dodať slabá a biedna kópia. V tej dobe boli podobné kópie v móde (Just Before Dawn, Južanská pohostinnosť, The Final Terror, Trapped), ale žiadny nikdy neprekonal nekompromisný výlet do lesov Johna Boormana. Na Rituals sa mi páčilo, že sa to celé začalo kvôli stratenej obuvi (v lese sa práve takáto kvázi blbosť môže stať osudnou). No a tým by sme pomaly ale iste s plusmi končili. V boji s Vyslobodením Rituals jednoznačne nemá najmenšiu šancu. Problém by som nevidel ani tak vo výprave; v oboch snímkach je dominantná, krásna, robustná a silná. Vo Vyslobodení viac. Isteže. Ale ani v Ritual to nie je najhoršie. Zásadný problém vidím v béčkarskom scenári (ohrozovanie včelami – wtf?) a ešte slabšom kastingu, ktorý na partiu okolo mača Burta Reynoldsa nemá ani omylom. Ale nie iba herci, ale i postavy mi prišli nezaujímavé, matné, mdlé, bez šťavy a charizmy (ich postupné zbližovanie sa mi prišlo násilné a nevierohodné). Únavné, otrepané a čím bližšie sme ku koncu, tým je to horšie (snáď s výnimkou samotného finále, ktoré je aspoň trochu horororvé). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný 70s testosteronový survival o partě doktorů, kterým rybářský výlet v divočině naruší vzájemné rozpory a jeden nevítaný záškodník. Srovnání se známějším Vysvobozením není úplně od věci, Rituals každopádně kráčí víc vstříc hororovému žánru. Rozmanitá pustina daleko od civilizace dodává velmi solidní atmosféru celkového odloučení a to narůstající zoufalství a vyčerpání postavám s ubíhajícími minutami zcela věříte. Má to sice trochu žánrového klišé, přesto jde o velmi solidní snímek, který mi svou náladou a napětím velmi padl do noty. A Hal Holbrook je silný tahoun! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem pomalu plynoucí survival, ze kterého se na závěr vyloupne malinký hixploitation horor. Pro mě výborné kombo, které mě vůbec nezklamalo, byť jsem do něho šel hned po taťkovi Deliverance. Děj sice ubíhá pomaloučku, ale sympaticky se kroutí a našlapuje různými směry, kdy se u hlavních hrdinů střídají špičky fyzického a psychického vyčerpání, aby napumpovaly atmosféru pro finále. Oproti tunám současných sranců velká paráda. Slabší plnej. 90% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama