Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž neprávom uväznený za vraždu uniká z väzenia. Chce očistiť svoje meno, ale polícia ho prenasleduje a je nútený vziať krásnu mladú ženu, ktorá šoféruje rýchle športové auto, ako rukojemníčku a vkĺznuť do cezhraničných pretekov športových áut, aby sa pokúsil dostať do Mexika. (dixx)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Podle Irelanda a jeho biografie jsem čichal průšvih protože filmy ve kterých hraje hodnotím převážně špatně, nicméně tady se ujal i režie takže jsem byl zvědavý. Navíc po Faster pussycat kill, kill jsem chtěl ještě nějaký film o autech ze staré školy a tohle mi padlo do rukou. Prvních 15 minut jsem ale umíral, únos, výslech a celkově jsem čekal jakousi romantiku, naneštěstí jsem se brzy oklepal a při závodech se mi tajil dech. Film je z produkce Rogera Cormana a je to vidět, levnost je tu všude ale Cormanovy filmy dokážou aspoň bavit a ne jinak je to tady. Ireland tu působí jak hajzl ale čím víc se film táhnul ke konci tak tím víc jsem ho měl raději.Malone mi přišla taková děsně nudná a arogantní. Pro mě překvapení a zábava. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Ireland /Somewhere in the Night, Spartacus, Red River/ natocil autickarsky film, kde chlap cosi ukradne, unesie a zucastni sa auto pretekov. Fakt namakane, najma rev motorov bol na urovni a snaha vytrieskat z toho stareho zeleza na kolesach maximum. O 47 rokov neskor pan Vin Nafta vzdal hold tomuto filmu - tiez sa to vola Fast and Furious, ale nova verzia je uz z roku 2001 . 74 % ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už v polovici minulého storočia sa točili filmy pre obdivovateľov silných motorov na štyroch kolesách. Neprávom odsúdený frajírek v kožennej bunde Frank Webster je na úteku z väzenia. V jednom z motorestov unesie krásku Connie aj s jej luxusným šporťákom. Chce sa pred zákonom ukryť v Mexiku. Najlepší spôsob ako sa tam dostať je zúčastniť sa automobilových pretekov, ktoré majú cieľ práve v tejto krajine. Pozor, nie je to komédia. Je to prestárnutý romaticko-akčný krimi snímok. Filmové triky pri závodných scénach sú smiešne naivné. On je vlastne taký celý tento film. ** ()

filip.novak 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nízkému rozpočtu a béčkové zápletce slušná práce, klišovitost příběhu vyvažovala chemie mezi hlavními aktéry (jako hitchcockofila mě potěšila neskrývaná inspirace z mistrových 39 stupňů). Film byl natočen za pouhých devět dní, nečekejte žádné důmyslné kompozice, přesto se v průběhu filmu našlo několik zajímavých momentů (nenápadné objetí policie na volnoběh v jednom záběru, dynamika závěrečného závodu). Plusem budiž připočteno, že se tvůrci nespokojili s recyklací natočeného materiálu ze závodů z různých týdeníků, jak tomu bylo ve 40. a 50. letech zvykem, ale filmaři se zúčastnili skutečného závodu. Ke konci zamrzí přílišná uspěchanost a zkratkovitost vyprávění, která dala vyniknout několika logickým lapsům a béčkovému vyznění. _______ P.S. Nemůžu se nabažit roztomilostí, jakou na mě působí miniautura auta použitá při nehodě ve filnále snímku. Promiň, Dorothy, je dokonce roztomilejší než ty... :) _______ (třetí komentář pro tento film - 5.4.2010) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "nové" verze (uvozovky proto, že dějově spolu filmy nemají společného takřka nic) z roku 2001 jsem The Fast and the Furious neměl problém sledovat až do konce. To ovšem neznamená, že by snímek ze čtyřiapadesátého byl nějak výjimečně kvalitní. Ve filmu takřka chybí jakýkoliv zajímavý děj, postavy byly scénáristům úplně ukradené, hudba svojí přehnanou dramatičností působí spíše vtipně... A zadní projekce používaná při záběrech jezdců (při závodu i mimo ně) vypadá škaredě. Nic moc, ale bylo to aspoň krátké a na některé vozy byla radost pohledět.__P.S. Film byl natočen podle příběhu hororového odborníka Rogera Cormana, který jej taky produkoval a zahrál si menší roli jednoho z policistů. Jeho jméno bych v titulcích opravdu nečekal. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama