Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

Dementra odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film si rozhodně zaslouží nálepku horor. Protože byl fakt horor na to koukat. Film se snaží nabídnout nové pojetí posednutí z pohledu první osoby. Špatný, špatný nápad. Je to nekoukatelné, postavy jsou otravné a plné klišé (spolužáci si utahují ze slušňačky, strašidelná otravná babča, starý dům, kde se dějí podivné věci), fakt odporná církev). Viděno s českým dabingem (což taky asi nebyl ten nejlepší nápad). ()

korok 

všechny recenze uživatele

Horor s temnou a ponurou atmosférou natočený netradičně z pohledu první osoby, což právě mě zaujalo (nevzpomínám si že bych něco podobného zatím shlédl), narozdíl od jiných zde hodnotících, kteří to považují za škodu. Lepší, než se koukat na roztřepanou kameru populárních "found footage" hororů. I přes několik dějových nesmyslů, které jsou zcela v rozporu s teologií si film svou atmosférou i zpracováním drží slušnou úroveň. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Grace na svět přišla za velmi smutných okolností, kdy jí při porodu zemřela matka a otce nikdy nepoznala. Celé své dětství tedy prožila se svou babičkou, zfanatizovanou katoličkou. Když se ve svých osmnácti s biblí v ruce vydává na školu poznávat celý širý a cizí svět, je jasné, že se svým přísným vychováním bude těžké mezi ostatní zapadnout. Celičký film je natáčen pohledem démona v těle oběti, jak si s ní pohrává a jak ji klame, takže hlavní hrdinku zahlédneme jen letmo v odrazech zrcadel a podobně. Bohužel, celkem slibné téma spláchne do propadliště dějin velmi nudný a rozkouskovaný scénář a odfláknuté finále. Není to horor o vymítání, je to zkrátka jen halucinogenní "lekačka" s trochou krve v závěru, ke kterému se musíme prohrabat přes hromadu nudných scén, které spolu vlastně ani moc nesouvisí. Při závěrečných titulcích jsem byl zklamán a připadal jsem si okraden o kus mého života. Naneštěstí znám i horší kusy, takže dvě hvězdičky. 35% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nábožensky založená slušňáčka Grace sa dostane na internát a objaví život, aký dovtedy nepoznala. Akoby jej ale nestačili bežné opojné látky ako ostatným študentom, začne ju opájať aj nadprirodzená sila a nebude to práve dobrá víla análka. Aby sa nepovedalo, že človek pri tom filme dostatočne netrpí už pre ten primitívny obsah, tak je spracovaný aj otravnou kamerou; tentoraz pre zmenu nie kvôli found footage ale pre point-of-view. Takže sa po pár minútach na dianie pozeráme akoby z očí hlavnej hrdinky, ktorá si aspoň dostatočne obzerá sexicu Alexis Knapp (najsvetlejší bod filmu), inokedy má však asi soviu hlavu, točí s ňou jak dement na kolotoči a pozerá úplne mimo. A čo som ešte zabudol? Aha, že je to predvídateľná a nezáživne natočená kravina. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Horory o posadnutosti diablom mam v laske a tento urcite radim medzi tie lepsie,skvela temna atmosfera,znepokojiva hudba,vyborna a aj krasna herecka Alexia Fast a perfektna netradicna kamera,ktora ma fakt bavila,no a co sa mi na tom najviac pacilo,bol moj strach,ked sa bojim,tak je to to najlepsie,co mozem zazit v tomto zanri...:-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie ve městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama