Reklama

Reklama

Ostrov dinosaurů

  • Austrálie Dinosaur Island
Rodinný / Sci-Fi / Dobrodružný
Austrálie, 2014, 90 min

Obsahy(1)

Trinásťročný Lucas sa vydáva na letné prázdniny svojho života. Lietadlo, ktorým cestuje, sa stratí v silnej búrke a on sa ocitne sám na zvláštnom ostrove plnom lodí duchov a prehistorických bytostí. Snaží sa nájsť priateľské formy života, keď v diaľke začuje rádiové vysielanie. V džungli, v ktorej sa usiluje signál nájsť, natrafí na krásne mladé dievča, ktoré o sebe tvrdí, že pochádza z 50. rokov 20. storočia. Spoločne sa rozhodnú nájsť spôsob, ako sa dostať domov. Na tejto ceste odhalia tajomstvá, ktoré navždy zmenia budúcnosť nášho sveta. (Incantator)

(více)

Recenze (14)

nagasek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se mi velmi libil musim uznat ze efekty nejsou nejlepsi..ale strasne mi to pripominalo Ztraceny Svet serial meho detstvi z roku 1999 kde byla nahorni plosina, ktera pritahovala lidi a veci z ruznych dob...a mist..kazdy kdo nevidel ztraceny svet 3 serie to melo by se mel podivat..za me 3 hvezdy fakt dobry film pohodovej :) ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

"Co to děláš?" "Nemůže nás vidět, když se nehýbeme" "Jak jsi na takovou hloupost přišel? Vidí tě v pohodě. Jdeme!" - - - Musím poznamenat, že zatím marně hledám dinosauří film, který se alespoň trošku blíží filmové sérii Jurský park (kam počítám i Jurský svět) a většina těchto filmů, které jsem viděl, jsou spíše nízkorozpočtové Sci-fi bijáky s příšernými triky (např. Raptor Island), a když už má film lepší efekty, tak jej pohřbilo něco jiného (Země ztracených). Ostrov dinosaurů se tak ani nemusel moc snažit a posunul se na druhou příčku. Za prvé beru při hodnocení v potaz, že je určený pro trochu mladší publikum než jsem já. To vysvětluje dlouhé "dětinské" záběry na některé dinosaury (Mimos, malý Pteranodon), dvě děcka v hlavních rolích, a styl scénáře. Za druhé jsem už asi z ostatních dinosauřích snímků tak "trikově otrlý", že se mi tady ty efekty i líbily, byť k hollywoodské špičce mají hodně daleko. Za třetí se mi dokonce líbila zápletka. Nedávno jsem viděl Zapomenutý ostrov, kde byla téměř identická, a protože ten byl zfilmován na motivy předlohy, předpokládám (ač jsem jí nečetl), že si z ní dost vzali i tvůrci tohoto snímku (a upravili ji do podoby rodinného filmu, což byl celkem dobrý nápad). Bylo tam dost chyb a nelogických momentů v chování lidí i dinosaurů, hlavní hrdina není dvakrát sympatický, Tyranosaurus vypadal jak přerostlá slepice, ale i přesto všechno jsem byl se snímkem spokojený a tři hvězdy si podle mě zaslouží. Jako malý bych z toho pravděpodobně byl nadšený. ()

Reklama

char_t odpad!

všechny recenze uživatele

Béčkový trikař Matt Drummond si za deset let práce pro TV našetřil pár šušní, tak se rozhodl vyprodukovat, napsat, zrežírovat, natočit, nastříhat a natrikovat celovečerák. Beze srandy, jeden člověk na všechno od kamery po produkci. Přičtěte si herce, kteří předtím nikdy nehráli (a nejspíš už ani nebudou) a výsledek je celkem jasný. Snažil jsem se zamhouřit obě oči, ale nemůžu si pomoct, DInosaur Island je tak blbej až to bolí. Jakžtakž obstojné triky se daly očekávat, celý zbytek je pak čistý odpad, s příběhem v čele. Nefunguje kontinuita, logika, střih... generická hudba nesmyslně graduje uprostřed nejnudnějších míst... Zůstaň radši u triků, Matte. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

K súloženiu teda nedošlo v modrej lagúne medzi rasami. Vo väzení pred sprchou vymýšľajú autori sci-fi a dávajú prechod predstavám ako z tohto vonku. Obnovujem univerzitu tretieho veku na odbor fyzika, aby som nezostal tupo sedieť pred monitorom. Dinosaury prinášajú vrchol napätia v strehu, či ste normálny alebo sa ocitáte v zlom sne. Ako snový experiment veľmi dobre, ako „film“ desivý zážitok a varovanie pre všetkých. (videné 30.07.2015, BDrip) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film, který má fantasy prvky. Má to něco z Julese Verna, asi celkem dost, má to hodně CGI efektů, které v tomhle balení celkem fungují, a všechno je zde krásné a dobře dopadne. Ale tak to se čeká a to vlastně od takového filmu chcete. Vede to pak k tomu, že se možná budete i trochu bavit, hlavně pak vizuálním provedení a těmi krásnými dinosaury. Nejsou dokonalí, ale jsou prostě nádherně obrovští. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama