Reklama

Reklama

Včelka Mája

  • Česko Včelka Mája ve filmu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Práce, úsilí a med – život včel je v podstatě dost jednotvárný a předem daný...ale ne pro malou včelku Máju, která už od narození narušuje zaběhnutá pravidla úlu svojí radostí ze života, zvídavostí a mimořádně dobrodružnou povahou. Proto je od prvního dne pozorně sledovaná a nepříliš oblíbená hlavní královninou rádkyní Gunillou. Jednoho dne vypukne ve včelím úle velký zmatek a zděšení, protože zmizí všechna mateří kašička, a podezření padne na nepřátelský roj sršňů. Mazaná, a po moci toužící Gunilla, přesvědčí královnu, že úlu hrozí ze strany sršňů nebezpečí a jediná možnost, jak se před sršni ochránit, je na sršně zaútočit. Vše se schyluje k boji, ale jen laskavá a moudrá paní Cassandra tuší, že něco není v pořádku. Proto poté, co Mája náhodou zjistí, že hlavním viníkem nejsou sršni, ale někdo z úlu, pomůže Máje s Vilíkem tajně odletět, aby vyhledali pomoc a odvrátili tak blížící se pohromu a zároveň obnovili příměří a přátelství mezi sršni a včelami.
Mája se tedy s Vilíkem vydává na nebezpečnou cestu plnou dobrodružství, kouzel, zábavy a nových přátel. (Intersonic)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (24)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

„Májo, počkej. Ještě jsem ti neřekl to nejdůležitější přísloví ze všech: Vždycky musíš počkat na Vilíka." Tak tohle mě dostalo, stejně jako celý film, který se mi jen tak mimochodem moc líbil. Byl o Máje a Vilíkovi, ale i o celé louce, o přátelství a o tom, že nikdo není nevítaný a nikdo není špatný. Vilík tady, jako vždy, zazářil, je to prostě Vilík a nebojácná Mája ukázala všem, že všechno nové nemusí být ihned špatné, je zapotřebí to prozkoumat. Tady nic nebylo špatně, nic co bych vytkla a také nic co by šlo změnit, bylo to přesně takové, jaké to mělo být, i když Mája mluvila jiným hlasem. Film se hodí pro ty, kteří mají rádi Máju, zábavu a nevadí jim pohádka určená pro děti. Myslím si, že i dospělí se z ní mohou cosi naučit. Proto ji doporučuji. Dívalo se na ni jedním dechem a dneska to určitě nebylo naposledy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Nemá to síce kúzlo pôvodnej 2D animácie, na ktorej mnohí z nás vyrastali, ale napriek tomu to ušlo. 3D je v kurze, ale napriek tomu sa s animáciou dalo vyhrať oveľa viac. Príkladom sú napr. Majine "vlasy" a vôbec podoby hmyzích tvorov, s ktorými sa animátori veľa nepárali. Začiatok príbehu síce vyzeral, že to bude iba kopírka seriálu, našťastie sa z neho vyvinul samostatný príbeh, ktorý bol celkom fajn. Jemný humor rovnako, napr. tí dvaja "bystrí" mravci pobavili - "Hej, Barnie hele, chlupatá, pruhatá a gebule jak bambule...Mucha Tse Tse?!" ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Seriálový počin pretavený do toho filmového za sprievodu úžasných farieb, 3D animácií a zaujímavých postavičiek. Dejovo šité samozrejme pre najmenšie publikum, avšak čaro to prevzalo z pôvodného seriálu a zabalené do bolo do vizuálu, akým je možné jednoducho prilákať mladé rodinky do kina. Pekný rozprávkový príbeh, u mňa ale pochopiteľne len priemer. 60 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Maya The Bee Movie" som konečne mal možnosť si pozrieť doma na svojom TV. Možno som sa pre ten film rozhodol s tým, že pár dní dozadu zomrel Karel Gott, ktorý naspieval titulnú skladbu k starému seriálu. Tá sa tu neobjaví, ale nevadí. Ako malý chlapec som seriál sporadicky pozerával, prišiel mi zábavný, dostatočne farebný a mal dobré postavy. A s tými sa tu tentokrát stretneme v ich filmovom origine. Začína to celé narodením malej Maye a ako postupne bude spoznávať svet. Je to síce napísané ako veľké klišé, ale k tomu sa dostanem. Čo na filme funguje? Myslím si, že je to viac spracované pre deti, než pre dospelých. Alebo pre tých, ktorí majú s včielkou Majou aspoň nejakú nostalgiu. Grafika je celkom okey a má to pekné farby, no nemám pocit, že by to dokázalo ešte nejako ozaj pracovať s kvalitnou grafikou. Dizajny sú podľa mňa dobré a uveriteľné, no tie postavy pôsobia často veľmi plocho a čisto. Chýba mi ten pocit, ako keby boli skutočné. Myslím si, že nejaké iné štúdio by to zvládlo inak, ale nevyzerá to najhoršie. Dokonca si myslím, že celkom dobre. Postavy tam vieme dobre rozpoznať. Takže v tom dávam kredit. Postavy sú tiež celkom dobré. Hoci je pravda, že keby postavičky nepoznám, tak by sme tiež videli veľkú dávku klišé, ale dokázal som s nimi v pohode stráviť čas. Príbeh je však veľmi jednoduchý. Máme tu jednoznačný konflikt. Máme tu jednoznačného zloducha. Vieme ako to bude pokračovať, čo sa stane, ako to celé dopadne a čo sa bude diať. Je to veľmi podobné ako keď som pozeral prvý film "Tinker Bell" . Tie paralely tam vidno. Takže nedokázal som to pozerať štýlom, že by som s napätím očakával čo bude a ako to dopadne. Všetko mi to bolo hneď jasné. Myslím si, že decká to ale zožerú. Pre tie pekné farby aj pre tú energiu. Nemyslím si, že dospelým to niečo dá, ale nie sú cieľová skupina. Ja si myslím, že ak máte decká, tak toto im môžete pokojne pustiť. A možno si to nostalgicky pozriete aj s nimi. Nikdy neviete. Hodnotenie: C+ ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moderní Včelka Mája udělaná pro dnešní mládež není prostě ta pravá kreslená ze slavného japonsko-německého seriálu. Dnešní děti sice by mohla 3D grafika zaujmout, ale v porovnání s jinými animovanými filmy je to prostě podprůměr. A to je u animovaných filmů prostě průser. Dětem se to třeba jakžtakž bude líbit, ale pro mě to bylo utrpení. A to nejen po animační stránce, ale i příběhem. Chybí mi tu to nostalgické kouzlo starého animovaného seriálu ze 70. let. [337. hodnocení, 20. komentář, 54%] ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama