Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korejský veterán dostane za úkol dopravit kamionem z Nevady do Arizony plutonium, o něž má zajem skupina teroristů, kteří se na něj při cestě pouští sesypou v různých vozítkách jako vosy. (choze)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

V té době jsem neočekával žádné závratné akční scény, ale jako celek to funguje a já se celkem bavil. John Ireland je zajímavá postava toho silničního příběhu. Hudba - Matthew McCauley. Kamera - Harvey Genkins. Scénář - Charles Davis, Carol Heyer, Carol Lynn a Cliff Wenger ()

choze 

všechny recenze uživatele

FOR 200 MILES, THE ACTION NEVER STOPS! For 200 miles možná, ale rozhodně ani zdaleka ne po těch 90 minut. Po 50 minutovém nudném a pramálo akčním prologu k závěrečné honičce, se konečně vyjede na silnici a začne těžce nelogická honička, při níž teroristi na motorkách a ve Volkswagenech broucích marně útočí na kamion a kdy tahač bez problémů dožene závoďák. Navíc to celé nápadně připomíná nepodařenou kopii ŽELEZNÉHO ORLA z téhož roku (teenager se vydává s dospělákem do nebezpečné akce a pomáhají mu jeho kámoši mj. kradením dat z vojenské základny), akorát zaměňte stíhačky za tiráky. Ale ta honička sama o sobě šla, skok trucku přes vlak byl dokonce impozantní a průjezd tunelem s laserovými paprsky byl zase krásně blbý nápad. Plakát zde - http://www.impawards.com/1985/thunder_run.html ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl Thunder Run popsat stručně v jediné větě, napsal bych: jde o velmi silný koncentrát osmdesátých let. Zápletka je sice přitažená za vlasy, ale je srozumitelná. Hrdinové mají motivaci uspět, diváci zase motivaci fandit. Nechybí záporák s jizvou. Nechybí kaskadérské kousky. Přestože nízký rozpočet jde na filmu znát, především kvůli první polovině, která se rozjíždí poněkud pomaleji a moc toho neukazuje, poslední půlhodina s truckem je tak narvaná nápady, až se člověk diví, jak jen je možné, že o tomhle snímku moc lidí neslyšelo. Možná si to kvůli pomalejší první půlce čtyři hvězdičky nezaslouží, ale teď čerstvě po zhlédnutí nemůžu jinak. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Arizona a Nevada. (Terva)
  • Ve filmu hrál Forrest Tucker svou poslední filmovou roli. Zemřel několik dní po premiéře filmu ve věku 67 let. (Terva)
  • Film byl věnován Cliffordu Wengerovi Jr., zesnulému synovi scenáristů Clifforda Wengera Sr. a Carol Lynn, který zemřel v roce 1984. (Terva)

Reklama

Reklama