Reklama

Reklama

Ki & Ka

(festivalový název)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Kia (Kareena Kapoor) je ambiciózní mladá žena, která se chce soustředit jen na svou kariéru v marketingu, zatímco Kabir (Arjun Kapoor) sní o tom, že se bude starat o domácnost a udržovat teplo domova. Tihle dva se potkají, zamilují, vezmou a žijí podle svých představ. O netradiční rodinný model, kdy žena chodí do práce a muž zůstává doma, se zanedlouho začnou zajímat média i veřejnost. Publicita ale přináší i problémy a v dosud harmonickém manželství to začne skřípat. (rikitiki)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (6)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Masivní emancipace dorazila i do Indie, model muž vydělává, žena obstarává domácnost padá i v této prastaré kultuře (která si z náboženských důvodů potrpěla na kasty, podobně hnusný systém je jinde, avšak pouze z finančních, nikoliv religionistických důvodů). Film je rozhodně neotřelý v tom, jak hned skočí na problematiku takového soužití, kde je úspěšná žena, domácí muž, tvůrci přinesli na světlo zajímavou otázku, co když ten kdo to nebude zvládat není muž, ale žena? Zejména, pokud se takový domácí muž stane miláčkem médií a vzorem Indie. Tradičně výborná Kareena Kapoor, relativní nováček Arjun Kapoor ji celkem zdatně sekunduje, je své roli celkem okouzlující ,má určité charisma pro komediální role. Přesto však humoru je zde celkem pomálu a scénář mi nepřijde úplně propracovaný a domyšlený v druhé polovině, příjemné technické zpracování, hudba. Ale nedaří se mi najít nic (kromě studijních, historických důvodů, protože mám slabost pro emancipační filmy), co by mě přesvědčilo pustit si film podruhé. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, v podstate aj originálne, najmä tým popieraním typického gender šovinizmu, ktorý v Indii vládne. Začiatok sľubný, stred príbehu ako vystrihnutý z filmu Rosamunde Pilcherovej, a po tom Kabirovom úspechu to opäť získalo svoju počiatočnú úroveň. Škoda, že ten stred bol taký slabučký, lebo si myslím, že tento príbeh mal vďaka tomu námetu rozhodne na viac. Kareena Kapoor nesklamala a hoci jej roky pribúdajú (už má 36), ten jej šarm je stále neutíchajúci a naďalej mám pre ňu ohromnú slabosť. Arjun ma nebavil, a v podstate ani tá postava, ktorú stvárnil. Ale tak z celkového pohľadu boli Ki & Ka taký lepší priemer. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých indických filmu, alespoň tedy podle mě, tenhle ukazuje trochu netradiční pohled na vztah mezi mužem a ženou. Skvěle jsem se u něj pobavila, to jak projevoval své nadšení být umělcem mne dokonale dostalo. Přála bych si aby bylo víc takových mužů, právě protože v sobě víc vidím tu ambicióznější polovičku. Film se mi líbil, dokazoval, že nic není nemožné a pokud chcete, dokážete překonat všechny nástrahy. Možná bych jej lehce zkrátila, na můj vkus nepotřeboval ty dvě hodiny, nicméně musím uznat, že se film opravdu povedl, nic nebylo přehnané a nic nepřebývalo. Donutil člověka přemýšlet a právě to se mi u takovýchto filmů líbí. Doporučení nechám stranou, kdo chce, film si vyhledá a kdo nechce, tak nevadí, je to jenom jeho rozhodnutí a jeho preference. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na manželstvo a to, že môžu byť muž a žena akokoľvek liberálny čo sa týka mužskej a ženskej role, aj tak bude dochádzať k problémom. Asi som staromódna, ale až celkom takto prehodené role by som asi nezvládla, a preto aj môj pohľad na film je taký, vlastne som čakala iný koniec. Páčil sa mi počiatočný humor a nadhľad, neskôr to skĺzava do klasickej manželskej problematiky, už však bez toho odľahčeného humoru zo začiatku, aj keď vtipným situáciám sa nevyhli. Ale bol to milý film, Arjun a Kareena boli fajn, celkom mi tam nepasovala tá vsuvka s Bachchanovcami. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby si film dokázal udržet nadhled a vtip ze začátku, byl by skvělý. Takhle je jen průměrný. Soužití manželů, kteří si prohodili „mužskou“ a „ženskou roli“ ztratí svoji zábavnost už krátce po svatbě a nenahrazuje ji třeba sarkazmem, jak by se docela hodilo. Po slibném rozjezdu čeká na diváka dlouhý dojezd bez zajímavějších výhledů. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama