Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nervy a obrovskou chuť ty politiky seřezat na ,,valnou,, hromadu. Můžeme zabít holčičku a nebo oni můžou zabít 80 lidí, včetně holčiček, je jednoduchá rovnice. Jestli to nějaký politik, nebo právník nedokáže pochopit, nebo se bojí o ohrožení kariéry, není o moc lepší než ti co ty zvěrstva dělají. Rozhodli zastupovat občany a tímhle přístupem občany ohrožují. Druhou věcí ovšem je, to neustálé montování se do problémů těhle muslimských zemí. Čím větší vojenská angažovanost, tím je to horší. P.S 1 Hezké záběry dronů a z dronů. (spoliler ) P.S 2 Ani náhodou by střela Hellfire nezničila vedlejším účinkem betonovou 40 cm silnou zeď, vzdálenou řadu metrů od domu. http://www.military.cz/usa/air/in_service/weapons/ag_missiles/agm_114/agm_114.htm ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $18,704,595Tržby Celosvetovo $35,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,360,477Tržby za predaj DVD v USA $2,082,657║ režisér Gavin Hood sa dobre zabýval v Hollywoode a ponúka zručne natočený "výzvedný" film, ktorý má výbornú gradáciu a napätie až do samého konca, veru miestami nechá pekne tŕpnuť diváka, plusom aj herecké výkony /80%/ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eye In The Sky" patril medzi očakávané filmy z mojej strany, najmä už len z dôvodu, že je to úplne posledný film, kde môžeme vidieť Alana Rickmana. Ale to bol vlastne môj jediný dôvod. A teraz keď som film už reálne videl, tak nielen mám pocit, že je to zatiaľ jeden z najlepších filmov tohto roka, ale možno to je aj jedna z najlepších a najsilnejších vojnových drám, ktoré som kedy videl. A môže za to najmä veľmi dobrý scenár, veľmi dobrí hrdinovia, veľmi uveriteľné a pochopiteľné situácie a ťažké rozhodnutia, ktoré sú potrebné spraviť. A počas celého filmu ma to držalo pod krkom a nepustilo. Pamätám si ešte veľmi živo ako som bol nadšený tohto roku z filmu Spotlight. Toto je druhý moment, kedy môžem s kľudným svedomím povedať, že "Eye In The Sky" je filmom, ktorý je nutné vidieť. Každý jeden moment tohto filmu človeka nepustí a verím tomu, že aj vy budete počítať chleby na stole a hrozivé sekundy tejto ťažkej situácie. Pán Gavin Hood... moja úcta vašej réžii. Ďakujem. Hodnotenie: A+ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě dobrý a hutný film,který ukazuje válku tak trochu z jiného úhlu.Ta volba zda obětovat jeden život (navíc dítěte) a tím teoreticky zachránit desítky dalších životů musí být v reálu krutá a víc než těžká (jakkoliv reálném světě to takhle těžko funguje a nedá se úplně věřit že by se řešili podobná dilemata)...sám nevím jak se k tomu postavit...jako otec je to celkem jasné,ale...na minimálním prostoru,s relativně minimem herců ve výsledku mnohem působivější,než leckerý válečný "akčňák"...70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vojenská rétorika, kterou nám sprostředkovává Gavin Hood je jasná, chytlavá a přehledná. Těžko spekulovat do jaké míry opravdová a realistická. Fakt je ale ten, že tempo to má a gradaci děje jakbysmet. Nebýt klišoidního prvku v polovině filmu, jednalo by se o solidní špiónské drámo, kde se propojuje pár zajímavých atribut. Jednak technologické hračičky všeho druhu, ale i politicko/právní rovina a sonda do pravomocí politických špiček. Ríckman famózní a Helen Mirren, překvapivě v roli tvrďačky, je fajn. Potěšil i fakt, že se šlo na věc a jen se nekecalo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Filmovanie prebiehalo predovšetkým v juhoafrickom Kapskom meste. Obdobie natáčania trvalo od 11. septembra do 6. novembra 2014. (MikaelSVK)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)
  • Na veľtrhu zbraní, ktorý sa údajne koná v Singapure, môžeme vidieť demonštráciu. Singapur však zákonom nepovoľuje demonštrácie. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama