Reklama

Reklama

Prodavač, který se vyhnul odvodu do armády, se po druhé světové válce začne vydávat za člena odboje a vyšplhá se do nejvyšších pater francouzské společnosti. (Netflix)

Recenze (9)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ono lhát a lhát je rozdíl. Dobrého lháře dělá především dobrá paměť, aby si zapamatoval co kdy komu řekl, a když je někdo chytí na švestkách, tak ve lži pokračují dál a dál. Špatný lhář na svou lež vždycky doplatí. Hezký film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina byl zřejmě na stáži v českým parlementu, protože jediný na čem vybudoval svou kariéru byli neskutečně drzý lži. Opravdu člověk až žasně, jak se v rámci hesla se lží nejdál dojdeš, takovej lidskej pšouk dostane až na vrchol. Jako satira je to dobrý, leč když člověk ví, že přesně takhle to funguje i v reálu byť třeba ne v oblasti válečnýho odboje, tak už mu to až tak vtipný nepřijde. Mathieu zahrál Alberta skvěle a jen potvrdil fakt, že současná Francie na poli velkých hereckých talentů, kategorie muži není ani zdaleka jen Vincent Cassel. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Chvíli mně to trvalo, než jsem se ztotožnila z trochu netradičním zpracováním, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem to nevzdala. Kdyby napsali, že je to podle skutečnosti, tak bych se vůbec nedivila, tak autenticky to vyznělo. Šla jsem do toho hlavně kvůli mé ikoně, zvící Mathieu Kassovitz, kterého jsem si zamilovala v seriálu The Bureau des légendes jako Grobiána, kde byl senzační. Ani tady jsem nebyla zklamaná. Toho vykuka hrál bezvadně. Někdy mluvily pouze jeho oči. Za mě je to spokojenost. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je mimoriadne dobrý, vyjadruje cit a pochopenie mladého muža, ktorému nebolo dopriane sa v priebehu vojny stáť hrdinom a tak sa rozhodol zmeniť svoj bezvýznamný život. Albert rástol pod citlivým okom svojej matky a obrazom „hrdinného“ otca z 1. svetovej vojny. Prebieha 2. svetová, Albert dospel a čas plynie. Ale on si čoskoro uvedomí svoju menejcennosť a bezvýznamnosť a utečie do Paríža práve v dobe kedy skončila druhá svetová vojna a začínajú sa rozohrávať veľmi zložité otázky spolupráce s nacistami a získavanie späť svojej identity. A samotný Albert sa zapojí so svojou fantáziou do satirickej revízie dejín v povojnovom Francúzsku s obrovským úspechom. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama