Reklama

Reklama

VOD (1)

Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (792)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Správní chlapi jsou až příliš podobní Poslednímu skautovi, na kterého (už kvůli zákeřné nostalgii) bohužel nemají, a nejspíš by jim prospěla o něco údernější a méně zmatená zápletka. Shane Black si ale s diváky (i hrdiny) hraje záměrně a nakonec to do sebe celé zapadne, takže to není zas takový průšvih. No a co všechno kolem? Tady je na místě spousta chvály, protože jsme dostali bombasticky nahláškovanou komedii, která ždíme maximum hlavně z Goslinga a vždycky má v kapse nějaký nečekaně ujetý nápad. Black si zkrátka hraje s žánrem jako rozpustilé malé děcko. A jelikož nekašle na akci ani na postavy, mají Správní chlapi solidní potenciál na další nadšené projekce! (8/10) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborný mix 80s buddy movie a 70s neo-noiru. Akoby to vyzeralo, keby Pakula odskočil od paranoidného 70s thrilleru a o desať rokov neskôr by Shane Black radikálne prepísal scenár a nakrútil to po svojom. Skvelá oddychovka s vynikajúcim castingom a dobre napísanými postavami (chcem 80s spin-off s Holly!!!), no krkolomným scenárom plným deus ex machina zvratov. Ale humoru je tu požehnane a postavy tu umierajú jedna radosť. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Buddy movie od Shanea Blacka je pojem, takže jsem si při sledování té poslední jen v duchu odškrtával jeden Blackův trademark za druhým. Je to sice trochu zmatené a akce je pomálu, ale Crowe a Gosling jsou dobrá dvojka, obzvlášť Gosling baví, scénář tradičně hýří nápady a vtipnými dialogy a zasazení do sedmdesátek je moc fajn. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Správní chlapi se nesou v krásném retro stylu se solidní ústřední dvojicí, byť Gosling zde kňučí až moc jak malá holka, což mi místy vadilo, ale naštěstí Crowe je správně drsný a nekompromisní. Akce je velmi zdařilá, ale bylo ji bohužel poméně, což se podepsalo na častých hluchých pasážích a posledních 20 minut už filmu vyloženě docházel dech. Vtipný mi film nepřišel téměř vůbec a dialogy mezi ústřední dvojicí téměř nefungovali, chyběla správná chemie. Potěšilo light rko a pár originálních scén, ale rozhodně se dalo vytřískat z filmu více. Přidat více akce, nějaký zajímavější zvrat, zrychlit tempo a byl bych spokojenější. 65% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Shane Black se nevykoupil. První polovina filmu než se rozdají karty je slušně fungující retro krimi komedie, ale poté se začnou dít věci, strašně šustící papírem, nedůvěryhodnými motivacemi, nelogické a vtipy jsou ve většině případů hrozně tlačené, nebo to tak aspoň působí. Aspoň že tam je ten jeden zábavně nečekaný zvrat. Jenže chybí nějaké chytřeji napsané postavy a Goslingův Holland je přímo otřesně otravný. Jeho filmová dcera ho tady lehce překonává. Po traileru jsem se docela těšil, velká škoda, že to zase nefungovalo. Snad Black nepokašle i toho Predátora. 6/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. května 2016 v Los Angeles v TLC Chinese Theatre. (Varan)

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Reklama

Reklama