Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (789)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Správní chlapi se nesou v krásném retro stylu se solidní ústřední dvojicí, byť Gosling zde kňučí až moc jak malá holka, což mi místy vadilo, ale naštěstí Crowe je správně drsný a nekompromisní. Akce je velmi zdařilá, ale bylo ji bohužel poméně, což se podepsalo na častých hluchých pasážích a posledních 20 minut už filmu vyloženě docházel dech. Vtipný mi film nepřišel téměř vůbec a dialogy mezi ústřední dvojicí téměř nefungovali, chyběla správná chemie. Potěšilo light rko a pár originálních scén, ale rozhodně se dalo vytřískat z filmu více. Přidat více akce, nějaký zajímavější zvrat, zrychlit tempo a byl bych spokojenější. 65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem to čekal lepší. Black mě kdovíjak nenadchnul posledním Iron Manem. Tohle mu mělo sedět přecejen líp. Dvojice Gosling Crowe k sobě pasuje, ale zápletka je taková nějaká slabší. Nicméně jedná se jakýsi návrat do počátku 80. let, kdy podobné snímky frčely. Potěší některé kratší komické scénky. Shane Black s humorem pracovat rozhodně umí. Každopádně film, ke kterému se časem znovu rád vrátím. PS: Vrátil jsem se a dobře jsem udělal. Pohodová vtipná záležitost, kterou nejde nemilovat. 80 % ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A opäť ďalší film v ktorom Gosling vynikne. Papierovo nemohla táto snímka skončiť v lepších rukách. Však komu by mohol tento námet sedieť viac než človeku, ktorý napísal kultové žánrové záležitosti ako Smrtonosnú zbraň a Posledného skauta. A nezabúdajme ani na jeho režijný debut - Kiss Kiss Bang Bang. V obdobnom duchu Shane Black pokračoval aj v Iron Manovi 3. Áno, baviť sa budete a rozhodne nepôjde o žiadnu lacnú zábavu. Najsilnejšími zbraňami sú herci, dialógy a ich vypointované scénky. The Nice Guys sú komediálnou retro-noirovou detektívkou, ktorá pobaví a verte, že sa dostaví aj hlasný smiech a nebudete ľutovať. Vsádza na našlapané ironické dialógy, chémiu medzi hercami a gagy, ktorými prekypuje Gosling. Nechýbajú povinné scenáristické zastávky o pozadí a minulosti hlavných hrdinov - našťastie nikdy netrvajú dlho a končia neraz cynicky. Komédia roku 2016. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, je mi ľúto jej nedať 4 hviezdy, ale keď poznáte to najlepšie od Shanea Blacka, viete, že netrafil úplne do čierneho. Dvojka Crowe / Gosling je super, hlášky fajn a retro atmosféra osemdesiatkového L.A. možno najlepšia od L.A. Confidential. Ale zápletka, ktorú borci riešia, je tak vodnatá a nezaujímavá, akoby tam ani nebola. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ONI VÁS NAJDOU. A PAK ODKROUHNOU TOHO DETEKTIVA. A CELOU JEHO ZASRANOU RODINU. A PAK PŮJDOU PO TOBĚ. DLOUHO UŽ ŽÍT NEBUDEŠ.“ … „VÍŠ, KÁMO, TO ANI TY…“ /// Vážně míněná parodie na kriminálky let 70(80)tejch. Frajersky hláškující duo C+G (Shane Black furt umí!) těží ze scénáře, ve kterým není nouze o náhody (když to nebudete brát tak vážně, je to dobrá prdel!) a kreténský nápady, který skrejvaj (alespoň pro jednu projekci) jednoduchej scénář. Jeblej film, se kterým naložte, jak nejlíp umíte. Bavil jsem se parádně, ale 4* jsou i na mě moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Starej je vod pohřbu nezvěstnej. 2.) Jsem rád, když ve filmech vo péčku hrajou malý holky. 3.)Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (70)

Zajímavosti (18)

  • Severoamerické tržby byly 36,3 milionu dolarů, celosvětové pak 71,3 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském městě Los Angeles a v Atlantě v Georgii. Natáčení začalo 27. října 2014. (Terva)

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Reklama

Reklama