Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Holland March (Ryan Gosling) a nájemný ranař Jackson Healy (Russell Crowe) spojují své síly a podílejí se na vyšetřování pohřešované dívky a zdánlivě nesouvisejícího úmrtí jedné pornohvězdy. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (789)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Slušná retro jednohubka, jejíž atmosféra a načančaný vizuál osmdesátkového LA je daleko záživnější, než příběh, kolem kterého se dva výborně sehraní hlavní hrdinové točí. Mimochodem takovouhle dceru bych chtěl v novém Jacku Reacherovi a nedostal jsem ji. Výborné hlášky a skvělá akce. O trochu lepší než Stursky a Hutch, leč velmi podobné. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Nezajímavý krimi děj, občas tak strašně unylé vyprávění a některé vtipy nefunkční (navíc trailery je lépe podaly) - ale je jich tam opravdu spousta, stejně jako hlášek a různě vtipných scének, takže pozitivní zábava se i tak dostavuje. Hned po projekci ale všechno strašně rychle vyprchává a celkově film bohužel zapadne, páč nevidím důvody vidět znovu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak asi bude zase nějaká porucha na mé straně přijímače, protože na včerejší projekci se sál kina Lucerna tak otřásal hurónským smíchem až jsem měl pocit, že snad všichni sledují komedii roku jenom mě pustili něco jinýho. Dokonce jsem čekal kdy z toho neustálýho smíchu začne padat omítka a starověká výzdoba do sálu, ale pozor taky jsem viděl pár lidí odejít předčasně a po pravdě řečeno nedivím se jim a nemyslím si, že to bylo jenom kvůli těm příšerným sedačkám na kterých se nedá pořádně opřít a po hodině mě bolela prdel jak kdyby mi do ní někdo intenzivně vrážel půlmetrovou kládu. Děs a běs asi jsem zmlsanej, ale zlatej Cinestar tohle se fakt nedá. Tak a teď k filmu upřímně řečeno potřeboval by změnit název a místo Nice Guys by se to mělo jmenovat Retard Guys. Upřímně už hodně dlouho jsem neviděl tak dějově chabej naprosto prázdnej a žalostně nevybalancovanej film. Tyhle buddy movies snímky totiž fungujou jenom tehdy když se podaří najít rozumný kompromis mezí tím co je vtip který vyplyne z děje a mezí tím co je zcela absurdní a samoúčelné a to se tady hrubě nepovedlo. Všechny scény a situace se totiž vyvíjí jenom tak, aby ze sebe mohli Crowe a Gosling při každý možný příležitosti dělat dementní šašky. Nejde ani o to, že film vykrádá snad všechno co tu napříč žánrem 100x bylo to bych akceptoval, ale všechno je totálně na efekt. V půlce filmu mě absolutně přestalo zajímat o co tam vlastně jde, protože je to stupidní a nezajímavý ono to vlastně žádnej děj nemá, ale to tady koukám nikoho nesere. Black skončil a Predátora ať radši netočí, stejně jsem o něj ztratil zájem.10% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Shane Black se nevykoupil. První polovina filmu než se rozdají karty je slušně fungující retro krimi komedie, ale poté se začnou dít věci, strašně šustící papírem, nedůvěryhodnými motivacemi, nelogické a vtipy jsou ve většině případů hrozně tlačené, nebo to tak aspoň působí. Aspoň že tam je ten jeden zábavně nečekaný zvrat. Jenže chybí nějaké chytřeji napsané postavy a Goslingův Holland je přímo otřesně otravný. Jeho filmová dcera ho tady lehce překonává. Po traileru jsem se docela těšil, velká škoda, že to zase nefungovalo. Snad Black nepokašle i toho Predátora. 6/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Osvěžující akční komedie o skvěle zvolené dvojici sympatických soukromých vyšetřovatelích a jejich společné misi. Každý je úplně jiný, ale svými protiklady se skvěle doplňují a k tomu je ještě doprovází všetečná třináctiletá dcera Goslinga, která se snaží do vyšetřování všemožně zapojit. Jde o perfektní kombinaci komedie s akcí. Finální propracovanost zápletky mne v mém hodnocení už jen utvrdila. 85% PS: Jeden z těch filmů které můžete sledovat opakovaně, ideálně s odstupem několika let. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. května 2016 v Los Angeles v TLC Chinese Theatre. (Varan)
  • Film byl věnován památce producentky Carmel Musgrove (1986-2015), která nečekaně zemřela ve Francouzské Polynésii. (Charpy)

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Predátora čeká další šance

Predátora čeká další šance

14.08.2015

Legendární scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) předloni natočil miliardového Iron Mana 3, takže záhy přehazoval mnoho režijních nabídek. Nakonec si vybral sedmdesátkový noir The… (více)

Reklama

Reklama