Reklama

Reklama

Země dinosaurů 6: Tajemství ještěří skály

  • Česko Země dinosaurů - Tajemství dinosauří skály (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Velkým údolím, kde žijí malí dinosauří kamarádi, koluje legenda o Ještěří skále stojící až na samém konci údolí. Místě opředeném velkým tajemstvím, kde žije mýtický dinosaurus s nadpřirozenými schopnostmi. Dva kamarádi se vydají na cestu k této skále ve snaze zachránit jejich rodné údolí a tváří v tvář nebezpečí zažívají velká dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Epizodické, stavící na mýtech, jež nefungují a jsou rozmělněné nefunkční novou generací (ještě, že se toho tvůrci nechytli). Závěr je sice za 3.5, ale celkově hodně slabé 3*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyznieval ako prepadák, ale nakoniec z toho vzišiel celkom podarený príbeh. Dokonca si dovolím tvrdiť, že po jednotke, ktorá je vysoko nad ostatnými filmami, je Tajomstvo dinosaurej skaly druhý najpodarenejší film o partičke malých dinosaurov, ktoré neustále robia neplechu. Aj keď aj tu sa nájdu otravné scény a slabšie nápady, vrátane otravných pesničiek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Nový velký hnědě zbarvený ostrozub, jenž v sekvojovém pralese napadne pětici dinosauřích přátel společně s Denou a Deníkem, je rodem pozdně jurského teropoda nazývaného Allosaurus. Tento dravec je charakteristický výrazným rohovitým hřebenem nad očnicemi (ve skutečnosti se jedná o prodloužené slzné kosti) a třemi prsty s ostrými drápy na předních končetinách. Jeho ztvárnění ve snímku je nicméně podobnější spíše nepříbuzným tyrannosauridům, než příbuzným allosauroidům. Dalším ostrozubem je pak slavný druh Tyrannosaurus rex. Jeho design v tomto filmu byl inspirován Křupkovými rodiči z předchozího dílu. Dokonce vydává stejné zvuky smíchané sloním troubením a řevem velkých kočkovitých šelem. (Marasuchus17)
  • Doc je druhem sauropodního dinosaura nazývaného Diplodocus, jenž skutečně používal svůj bičovitý konec ocasu k urputné obraně, ale nikdy jím nebyl schopen něco přidržet či omotat jako v tomto animáku. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama