Reklama

Reklama

Jak postavit jadernou ponorku

(TV film)
  • Velká Británie Voyages of Construction: How to Build A Nuclear Submarine
Velká Británie, 2010, 52 min

Obsahy(1)

Zbrusu nový a doposud technologicky nejvyspělejší stroj určený pro Královské námořnictvo poprvé vyplouvá na otevřené moře. Jedná se o jeden z největších a nejtajnějších inženýrských projektů ve Velké Británii, na nějž byla vynaložena více než miliarda anglických liber. Jaderná ponorka špičkové třídy Astute měří na délku 100 metrů, váží sedm tun a disponuje třemi palubami. Z hlediska finanční i technické náročnosti je její konstrukce srovnatelná se stavbou raketoplánů či nejnáročnějších vojenských projektů. Britský dokument přiblíží nejen technické zajímavosti kolosálního vojenského plavidla, ale i prostředí, v němž plných devět let vznikalo. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, bo je to o třídu lepší než ty americké "dokumenty", které jsem před rokem a něco viděl, to bylo o historii ponorek a o té super tajné ponorce neřekly skoro nic. Tady je to jiné, jen reaktor a pár věcí okolo je tajných, zbytek zveřejnili, ale pár informací bylo k ničemu (to se netýkalo ponorky, ale spíše té firmy co ji vyrábí). ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Slabší dokument, kde navíc spousta věcí chybí z důvodu vojenskýho utajení. Takže se věnujem svářečům a učňům, místo abychom se dozvěděli něco víc o výzbroji, reaktoru, obranejch systémech a podobně. Škoda, průměr. ()

Reklama

Stejšn

všechny recenze uživatele

"Jaderná ponorka špičkové třídy Astute měří na délku 100 metrů, váží sedm tun"... vážně maji britové polystyrenovou ponorku? Jinak celkem pěkný dokument, chvílemi ovšem na úrovni vysvětlivek pro základku (třeba když předvádějí CO2 svářečku). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak z milionu malých dílků kovu postavit jeden z nejsložitějších strojů na světě. Jaderná ponorka. Líbí se mi, že dokument se nevěnuje jen válečnému náhledu na situaci, ale skutečně poukazuje na každého jednotlivce, ať už je to svářeč, nebo sexy elektrikářka s výstřihem, který lahodí oku. Vysvětluje postup a problémy, které jsou spojeny se složitou stavbou. Některé technologie jsou z důvodů utajení zamlčeny, ale jinak se dostaneme hluboko do ústrojí tohoto složitého stroje. Dle mého názoru pěkná a zajímavá práce. 70% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama