Reklama

Reklama

Poslední dny Jesse Jamese

(TV film)
  • USA The Last Days of Frank and Jesse James
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dva nejhledanější muži Divokého západu Frank a Jesse James se představují v příběhu svých posledních dnů. Jesse a Frank zůstávají osamoceni a musejí bojovat proti všem. Nezkrotná touha je žene zpět do akce a svou kůži nedají lacino! Bratři mimo zákon přicházejí v podání hudebních legend Johnnyho Cashe a Krise Kristoffersona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

kitano 

všechny recenze uživatele

Televízny povod ( a tým pádom trochu lacný look) je jediné, čo trochu brzdí inak perfekne obsadený a zahratý western. Príbehy o Jesse Jamesovi ma nikdy príliš nebrali, no toto je skor komornejší príbeh o dvoch zostarnutých desperátoch, ktorý sa túžia usadiť a viesť rodinny život. Perfekný záver. (7/10) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečné události, navíc notoricky známé, má jeden veliký handicap, že všichni vědí, jak musí dopadnout. O to vynalézavěji by měl být příběh veden a o to víc by měl stát na hereckých výkonech. Tak úplně se tyhle podmínky splnit nepodařilo, zejména Johnny Cash opravdu nikdy po hereckém Oscarovi nesahal. Ale máte-li rádi westernový žánr (není to však klasický western), určitě vás tenhle film zaujme, a protože je celý vyprávěn spíše z pohledu méně známého bratra Franka Jamese a jeho příběhu, udrží vaši zvědavost až do konce. Po závěrečných titulcích si řeknete: Dá se; a nevadí-li vám žánrově, dáte 4 hvězdy. ()

Němi odpad!

všechny recenze uživatele

Totalni brak, jemuz neverim, ze "scenar" nevznikal az pri prvnim ostrem jeti. Nakonec hodne by to vysvetlovalo... Minimalne to, ze jednotlive sceny na sebe nijak nenavazuji a nemaji temer zadny smysl ani takhle pohromade. Herci jsou strasni (Cash!) a reziser inscenuje posledni dny jedne z nejvetsich ikon divokeho zapadu se vzrusivosti, s jako uvitate cloveka, ktereho vidite popate za hodinu. Brak! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem byl doslova odkojený na knihách od Karla Maye, nebo Davidu Hamiltonovi. Tisíc dolarů za Buffala Billa a Buffalo Bill kontra Jesse James mám přečtené „xkrát“. I proto se vždy rád podívám na filmy s tímto obávaným psancem, nebo westerny celkově. Tento televizní film však hodně trpěl nepříliš „zábavným“ dějem. Tu a tam se zde navíc objevilo několik nudných pasáží a tím utrpěl celkový dojem asi nejvíc. Herecké výkony byli v rámci možností dobré – jak Johnny Cash tak Kris Kristofferson si nevedli špatně (hlavně tedy druhý jmenovaný), ale prostě tomu chyběla šťáva a pořádná atmosféra. Přece jenom bych vám raději doporučil jiné filmy s Jesse Jamesem, kterých bylo natočeno opravdu hodně a lepších.50% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na TV produkciu celkom dobré.Jesse James bol ale slávnejší ako jeho brat Frank.Ide tu o jednu z najznámejších postáv divokého západu,o ktorej sa vie skoro všetko.Vo filme je dej len z posledných rokov Jesse Jamesa 1877-1882.Už za svojho života sa stal legendou.Narodil sa 5.septembra 1847,zavraždený bol 3.apríla 1882 členom vlastnej bandy Robertom Fordom,ktorý dúfal že dostane tučnú odmenu.Aj keď je známe že Jesse James bol lupič,zloduch a aj vrah,predsa vo filme mu každý fandí,ináč to nejde.Dokonca aj jeho hrob a pomník je stále udržiavaný,a to aj v súčasnosti.Je taký priemerný western,v USA veľmi obľúbený. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani vidim v tomto zpracovani o J. Jamesovi. Na druhou stranu se ale jedna o televizni film a tak clovek nemohl cekat zazraky. Ja se alespon tak tesil na pisnicky Cashe, bohuzel ani tady jsem se necitil uspokojeny. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

S očekáváním jsem si pustil tento western kousek už jen kvůli představitelům hlavních rolí. Co mne ale čekalo byla veliká, táhlá nuda bez jediného momentu hlubší myšlenky , jediné kvalitní přestřelky či jakéhokoliv dalšího překvapení. J.Cash je zde už skutečně za zenitem , udejchán a oblečen do košile XXXXL cválá na zmoženém hřebci vstříc největšímu propadáku své herecké kariéry. Charismaticky K.Kristofferson je naopak příjemným zpestřením a "záchráncem" jediné čsfďácké hvězdy (nikoliv šerifské). ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Unylé a nezáživné zpracování životního osudu Jesseho Jamese s country hvězdami v hlavních rolích - podle čehož to také vypadá. Ztepilý Kristofferson se coby Jesse vyjímá poměrně dobře, dokonce i podoba by tu byla, ovšem strejčkovitý Johnny Cash působí v roli desperáta dosti úsměvně a o herectví nemůže být příliš řeč. Bob Ford je za dementního šaška. Zajímavou, trochu vypjatější scénu aby divák pohledal. Ve srovnání s Dominikovým Zabitím Jesseho Jamese mi to přijde doslova jako veselohra. Vtipné je, že Cashovu matku hraje jeho vlastní manželka. Zajímalo by mě, zda museli June do role Zereldy Jamesové hodně líčit. Ráda jsem viděla Willieho Nelsona v menší roli a Marcia Cross snad nestárne. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o "plnotučné" zpracování, asi bych musel dát dvě, ale jako televiznímu westernu mohu snímku udělit i tři hvězdy. V podstatě mohu ve většině aspektů souhlasit s komentářem Aky, zetteho i rigbyho. Ještě bych připojil, že Kris Kristofferson se vyskytl i ve zdařilejších westernech, jako je např. Mrtvý nebo živý (můj názor, zde na čsfd má hodnocení nižší)... ()

radys.v 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se nedokazal odprostit od předtsavy posledních dní J.J., jakou mi vnukl a zanechal film Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, kde hlavní roli hrál Brad Pitt. Novější verze byla propracovanější s lepším soundtrackem (Nick Cave). A to si velmi vážím Johnnyho Cashe, který je mým nejoblíbenějším country/rock'n'rollovým zpěvákem, a velmi se mi líbil herecký projev v tomto filmu - naprosto mu role sedla. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé zpracování legendy o Jesse Jamesovi. Nudné scény, nemastné-neslané herecké výkony, velmi povrchní pohled na jednotlivé postavy. Příběh prošumí okolo vás a nezůstane vůbec nic. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Zpěváci country jako hvězdy westernu. Proč ne. Johnny má trochu nad váhu, ale v roli usedlého farmáře to nemusí vadit. Kris jako Jesse byl trochu z divočejších vajec a role mu sedne. Včetně svůdce žen! Vlastně se jen jejich svodům nebránil. Můžou legendy Wild West žít jako usedlí farmáři a taťkové od rodin? Drama musí být až do konce. Nemůžou vypadnout z role. A ubohé charaktery se dokážou přiživit na slávě legendy tím, že ji zezadu zastřelí. Herostratové žijí v každém věku, ale jejich život nebývá dlouhý. Zavraždil lupiče, vraha , desperáta a sám beztrestně žil a dokonce vystupoval v show, kde předvádí scénu vraždy. Podivný exkurz do právního vědomí WW koncem 19. století! Myslím, že film se povedl a tak 4* ()

VMa 

všechny recenze uživatele

Jestliže někdo kritizuje herecký projev Johnyho Cashe, měl by si uvědomit, že on byl hrající zpěvák a nikoliv zpívající herec. A stejně tak je tomu u Krise Kristoffersona, který však hrál a hraje ve filmech přeci jen mnohem častěji. Rovněž práce maskérů byla vynikající, neboť June Cash, manželku Johnyho Cashe, jenž si zde zahrála matku Franka a Jesse Jamese, jsem stěží poznal. Banditi, kteří se snaží žít klidný život farmářů, ale nejde jim to, neboť Frank James se snaží krotit svého bratra Jesse, který nedokáže zapomenout na svůj život bandity, a tak nakonec vedou život banditů opět oba dva. A tak vlastně největším důvodem pro ne zrovna vysoké hodnocení je především nudnost celého filmu. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Nepovedená sonda do života (a smrti) známého desperáda s nedobrými hereckými výkony a nezajímavým dějem. Pokud si v budoucnu budu chtít připomenout jeho jméno, pustím si Cher - Just like Jesse James a bude to rozhodně lepší, než toto. ()

Reklama

Reklama