Reklama

Reklama

Soud

Trailer 1

Obsahy(1)

Drama Soud, které získalo nejvyšší ocenění na filmových festivalech v Benátkách a Bombaji, představuje skličující, absurdní obraz nespravedlnosti, kastovní předpojatosti a zkorumpované politiky v současné Indii. V revizní šachtě v Bombaji je nalezeno mrtvé tělo kanalizačního dělníka. Stárnoucí folkový zpěvák je vzápětí postaven před soud za podněcování k sebevraždě. Je obviněn z šíření provokativní písně, která měla dělníka přimět k tomu, aby si sáhl na život. Režisér Chaitanya Tamhane soustředěně a nestranně načrtává nemilosrdný portrét společnosti prostřednictvím mikrokosmu soudní síně a soukromí postav zapojených do procesu. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (8)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Ne že by bylo nezajímavý shlédnout peripetie indickýho soudního a vlastně společenskýho systému. Ovšem čekal jsem i nějakou nástavbu, která se ovšem nedostavila. Proto jen průměr. 50. KVIFF ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Preventivně jsem si ztlumil zvuk a pustil si k tomu hudbu (měl jsem tam zapnuté titulky). Tu jejich mateřštinu jsem vydržel ale když to došlo k soudu a začalo to jejich krákání rádoby angličtinou, opět jsem si zapnul hudbu. Nemohl jsem vydržet poslouchat jak znásilňují angličtinu! Tohle byl trhač uší! Tady bych zrovna uvítal varování od ministerstva zdravotnictví. A ty dlouhé statické záběry, to zapomněli vypnout kameru? Někdo nezařval "CUT!" nebo "STOP!"? A kdo to takhle kravsky nastříhal? Však to stačilo jenom o 100 minut zkrátit a možná bych vydržel i bez hudby. ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Nechapu z jakeho zameru jsou sceny u soudu prolozene temer nesouvisejicima scenama ze zivota vlastne vedlejsich postav. Chtel snad reziser delkou filmu ilustrovat delku a protahovani soudnich procesu v indii? To bych mu asi dost fandil. Smysl zaverecne 10min sceny s detskym taborem mi zustane asi navzdy zatajena ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Čistá haluška. Plná nezmyselných odbočiek, mikropríbehov, ktoré (zdanlivo) patria do úplne iného filmu. Ale veď takto práve fungujem(e). Akosi mimochodom. NIE ? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama