Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že jako motivační video před zápasy All Blacks to může fungovat a nejeden Maor si u filmu také s chutí zaslintá, ale pro mě to bylo nic moc. Těšil jsem se totiž na splašené rugbisty běhající po buši a podřezávající si krky při tanci haky, ale to jsem se kapánek přepočítal. Pořádné bojové scény jsou tu vlastně jen dvě, přičemž ta uprostřed filmu je dokonalá a splňuje všechna má očekávání, ale tím to, víceméně, hasne. Jinak se tu jen strašně moc kecá o cti a podobnejch kravinách a vše je prodchnuto mytologií, která je mi naprosto cizí a kterou režisér nedokázal podat tak, abych jí porozuměl. Tudíž jsem se filmem takřka pronudil a o to je mé zklamání větší. 30% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Děkuji tímto sám sobě, že jsem si tak skvěle poskládal topku, díky jejímuž silně nadprůměrnému hodnocení tento velmi chutný krvavý maorský biftek ani přes hanebně vegetariánské celkové hodnocení neunikl pozornosti mých chuťových buněk. Toto dokumentární videjko o ping pongu v původní verzi, než ho ukradli Číňani a zcela nevhodně jej doplnili o nepotřebné náčiní jako stůl a míček, je totiž vskutku výstavní! A mimochodem - netuším, ve kterém detenčním zařízení pro domorodé kanibaly tvůrci objevili ten úžasný exemplář masožravého primáta, ale tohoto mazlíka chci vidět ve všech budoucích dílech Expendables a v jakémkoliv Conanovi, který kdy spatří filmové plátno, neboť se zachmuřeným Cimmeřanem by byli dvojka doslova k sežrání. Totiž pardon, k sežírání - všech, co by jim přišli pod sekeru a pálku. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyplazovat tak na mě jazyčisko polonahý Will Ferrell, řeknu mu, že je buzna, ale u Maorů to berete jinak.. Poučné setkání se zajímavou kulturou (posvátnost předků, patriarchát, válečnické zvyky), klasické motivy pomsty (syn náčelníka) či vykoupení (démon s vizáží Calibose ze Souboje Titánů) a v neposlední řadě nelítostné, choreograficky poctivé souboje muže proti muži, v nichž někteří uživatelé spatřují turnaj ve stolním tenise. No je fakt, že kdybyste s pálkou „patu“, obvykle vyráběnou z nefritu, dřeva, kamene či velrybí kosti, dobře potrénovali, vyklepli byste za pár vteřin i Jana-Ove Waldnera. Dead Lands se dá vytknout kolísavé tempo, obsazení evidentních míšenců do rolí původních obyvatel či třeba Wirepův chrup, který je běloskvoucí, i když olizuje vlastní hovna z lebek předků, jenže co se týká filmů z polynéské historie, strašné rád mhouřím krví podlité oko.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj živočíšny a v akcii brutálny snímok. Má skvelý soundtrack a herecké obsadenie, ktoré sa možno muselo pripraviť a možno ani nie, na dokonalý maorský prejav pred, počas a po krvavej nakládačke. Nemá však dobrú réžiu a to nespomínam ani obyčajný ( žiadny ) príbeh. Inšpirácia Gibsonovým majsterštykom viditeľná. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Apocalypto 2: The Dead Lands / „The gods have made this life to take pleasure in our suffering.“ a potom sa čudujme, že s vyznávaním takejto filozofie sa tí Moari medzi sebou mlátia jedna radosť. The Dead Lands je vlastne taká novozélandská, lacnejšia verzia Apokalypta, akurát bez vyšších ambícií. Fajn prostredie, netradičné postavy, dostatočne surové a dravé, ale tak nejako po celý čas o jednom a tom istom. Dosť veľa sa tu rozpráva o cti a o moarskej mytológii a namiesto toho sa to mohlo viac sústrediť na dobrodružné putovanie po pralese a súboje. Akčné scény sú tak v podstate len tri, aj keď slušne natočené. Kto podobné filmy vyhľadáva pravdepodobne bude spokojný, pre ostatných len taký brutálnejší výlet na Nový Zéland, ktorý síce nenaštve, ale ani ničím neprekvapí a tak nebude dôvod si ho niekedy zopakovať. Ako dobrodružná jednohubka obstojné, ale Gibson je s Apokalyptom niekde úplne inde. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)

Reklama

Reklama