Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

laik_60 

všechny recenze uživatele

taká priemerná novozelandská rozprávka zo života Maorov, ešte aj v maorčine, celý film sa tam mlátili palicami a plochým kostiam podobnými "sekačkami", film budil dojem produktu silne dopovaného národnou stranou Nového Zelandu (ktovie či tam nemajú dajakého SLotu) alebo čo ... okrem tropického prostredia tam nebolo čo pozerať, a áno vadili mi tam belošskí herci, keď už Maori, tak potom všetci, a nie len pár aktérov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní exteriéry a neokoukanost oldschool-maor-lifestylu z toho dělá dostatečně chytlavu záležitost. Když si k tomu přičteme relativně syrové bitky kombinované s osobitě snovou (až halucinační) atmoškou, vpohodě pak přehlédneme, že v příběhu i dialozích by se dalo fest zapracovat na autenticitě a že casting mohl být méně bílý... ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Hleďme, myslel jsem, že kromě ragby umí Novozélanďané jenom grilovat kivi. A ona jim jde slušně i vybíjená a zvládnou pogrilovat i nějaké to maorské kolínko. Nebýt chvílemi dost amatérských výkonů a toho, že to žrali bez chleba, bylo by i za pět pingpongových pálek. Démon válečník z Krajiny smrti byl geniální, doufám, že si ještě někde někdy někoho zamorduje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus zbytočne príliš akčné, a nekonečné súboje zabrali asi tak trištvrte filmu. Aj keď na druhú stranu, to tradičné umenie boja bez moderných strelných zbrani mi príde naozaj obdivuhodné a výborne to umocnilo celú tú atmosféru bojov miestnych domorodých kmeňov. Čo sa týka kulís a kostýmov, bola to naozaj fantázia - čo sa však nedá povedať o dejovej stránke filmu, ktorá mala značne oslabenú zápletku... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Les. Všudypřítomná příroda si zaslouží 10*. Samotný příběh mi po celou dobu připomínal Apocalypto, ale líbil se mi více. Hlavní hrdina byl chvílemi na ránu, což mu doufám předepisoval scénář. Jeho přemýšlení a odpovědi na otázky vyžadovaly mnohdy velkou trpělivost. Naštěstí dialogy s démonickým lovcem nebyly bohapustými bláboly. Akce krvavě třeskutá, souboje doprovází mohutné chlístance krve. Někteří bojovníci se zdáli být nezničitelní (což se dalo chápat jen u démonického). V reálu by šla většina po první ráně k zemi, tvůrci však ctili pravidla akčního žánru - divák by si toho jinak moc neužil. Fajnový výlet na Nový Zéland... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)

Reklama

Reklama