Reklama

Reklama

Společnice

(festivalový název)
  • Vietnam Đập cánh giữa không trung (více)

Obsahy(1)

Debut vietnamské režisérky Nguyen Diep Hoang vypráví příběh sedmnáctileté Huyen, která nechtěně otěhotní se svým přítelem Tungem. Tung je chudý a více než založit rodinu ho zajímají kohoutí zápasy. Společně se nakonec rozhodnou pro potrat a dohodnou se, že ho zaplatí společně. Tung však před stanoveným termínem operace i se všemi penězi zmizí. Zoufalá Huyen se nakonec rozhodne situaci vyřešit ne úplně obvyklým způsobem – po vzoru své spolubydlící se stane placenou společnicí. Drama bohaté na exotické exteriéry a nevšední situace překvapí ne úplně běžným důrazem na silnou ženskou protagonistku. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to víceméně ze zvědavosti a zklamán jsem nebyl. Hlavní hrdinka je půvabná, i když teda furt jen smutně čumí a o nějakém extra hereckém výkonu nemůže být moc řeč. Největší atrakce je samotný Vietnam ze kterého vidíme docela dost. Od hnusných slumů, někde u železnice, až po nádherné kopečky na vodě, kde myslím byli i chlapi z Top Gearu :) Vizuálně je to zvládnuté na jedničku. Děj je o mladé zbouchnuté holce, co nemá prachy a řeší jestli potratit, nebo si dítě nechat, přičemž na potrat nemá cash. Je to prostě celkem o hovně a plyne to velmi pomalu, přičemž hodně scén je dosti neříkajících, třeba jen, že někdo dlouho někam kouká. Ke konci už jsem se docela vařil, ale finální titulky mě vysvobodily ve správnou chvíli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Festivaly nejspíš zkreslují moji představu o vietnamské kinematografii. Je to teprve druhý vietnamský film, který jsem viděl, přičemž hlavní hrdinkou toho prvního byla prostitutka. Každopádně ani tady nevypadá socialistický ráj jako skvělé místo k životu. Hlavní hrdinka se plácá uprostřed ničeho, její přítel se realizuje v kohoutích zápasech, a rozhodnutí nikde. Na konci je hlavní hrdinka ve stejné situaci jako na začátku, jen je trochu těhotnější a přišla o nejlepší přítelkyni (která byla chlap). Takový běžný festivalový film. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Společnice je první vietnamský film, který jsem viděl, a zanechalo to ve mě přesně to, co jsem od toho očekával (něco ve smyslu "to bude WTF???"). Pokud to v někom zanechalo emoce, tak já to určitě nebyl. Zajímavé to ale bylo, určitě to nebyl odpad... jako správný Vietnamský film, obsahoval film nějakou místní favelu, kohoutí zápasy, docela živoucí záběry na potrat, shemale, moře fichtlů, krev z vagíny, policejní brutalitu, prsa, štědrýho a perverzního Mr Záhadnýho, sex s těhotnou a v neposlední řadě správný WTF konec. Za mě průměrné tři hvězdy. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama