Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (906)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takto rezolútne vpadnúť do filmárskeho biznisu bez akéhokoľvek "tréningu" v podobe mizerných "prvých" počinov, kurva klobúk dolu pred tebou Iľja. Fanúšik akčných hier s pohľadom prvej osoby bude nadšený. Akcia od úvodu až do konca v kombinácii s najvyššou kvalitou prevedenia gore, rôzne vychitávky takmer počas celej stopáže nedopustia aby divákove oko zablúdilo mimo obrazovku. Originálny nápad pohľadu prvej osoby tu už bol pri talianskom horore "Hotel Inferno", ale to ani z ďaleka nebola taká zábava ako pri Henrym, ktorý sa v mojich očiach stáva megalomanskou, dokonalou reklamou na čoskoro svetlo sveta spatriacu počítačovú hru s totožným titulom. Celé to na mňa pôsobilo veľmi reálne a ja naozaj neviem o nejakom mínuse za ktorý by som mal pri hodnotení ubrať. Zabával som sa, o nude nemôže byť ani reč, takže nič iné ako "Jackpot" si tento snímok nezaslúži. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|64%| Shlédnuto v kině. Nějak se mi na to ani nechtělo zajít, ale nakonec jsem se na to vydal. Pecka to rozhodně není, ale na druhou stránku mě to celkem bavilo a hlavně to bylo pro mě něco trochu jiného. ½ filmu byla zajímavá, sledovat hlavního hrdinu z vlastního pohledu. No a pak to začalo trochu nudit. Ze začátku jsem si zvykal na rozklepanou kameru, ale asi to bylo udělané schválně díky jisté reálnosti. Pak už to bylo lepší. Celkově to bylo hezky krvavé, dost dobrých vyvraždovaček atd. Konec mě už moc nebavil a ani menší zvrat na konci mě nějak neuzemnil. Sharlto Copley byl teda asi největším kladem filmu. Neskutečně mě bavil – ten herec to má prostě v sobě. A to tu vystupoval v několika podobách. Asi nejlepší byl v podobě, kdy byl v tom bordelu. xD Takže i pár ujetých scén se tu našlo, které sem tam pobavily. No, nemám co už bych dodával. Nadprůměrná záležitost, která mě teda až tak moc nesebrala, ale někdy při správné náladě se na to ještě mrknu, už jen kvůli Copleyovi. ;) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ultimátna pánska jazda s množstvom vychytaných detailov. Násilná, krvavá, vtipná, zbesilá, vizuálne guletrhajúca. Dôležitá žánrová udalosť (konečne sa TO niekomu podarilo!) a verím, že niektorý z pokračovateľov navlečie jej koncept aj na hutnejší príbeh s dych berúcou pointou. Potom budem chrochtať blahom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je to, jako byste se chystali zasmažit si Halflajfa. Hezky se uvelebíte na židli, prokřupete prsty, několikerým pohybem hlavy ze strany na stranu uvolníte krční páteř v očekávání, že vám zase záhy pěkně ztuhne, a se slibem sobě samému, že dneska ty zmrdy kompletně všechny zmasakrujete, se chopíte gejmpadu. Náhle však zjistíte, že ten nefunguje, protože vám jakýsi ruský virus pokousal úesbéčko … A tak jen bezmocně sledujete, jak za vás ty brutální animáky převlečené za lidi ovládá nějaký komsomolec. Z počátku svěží, neotřelé, zábavné, se skvělými vychytávkami a do kástingu dokonale Koplým Čárltem, který si to evidentně zase jednou užívá. Ale tak nějak po čtyřiceti minutách toho kolovrátku se z FPS stává FPB (First Person Boring) a vy si ani nemůžete přiložit k hlavě devítku a vyouvrovat gejma, abyste se mohli zabavit třeba Tetrisama, protože ten zkurvený čudlík „Fájr“ prostě nefunguje, ať ho mačkáte sebezběsileji. Takže půlhodinová stopáž tavo Chardkóra nebo lepší, tedy spíše alespoň nějaký scénárista by byl příště moc fajn. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal alespoň 3*, protože mě zaujalo vyprávění příběhu (či spíše "příběhu") z pohledu první osoby, avšak natolik nezáživný rádoby děj mě značně nudil a radost z inovativního ztvárnění vypršela po prvních 15-25 minutách. Pustit si Hardcore Henry je jako sledovat nějakou zfilmovanou PC hru - střílečku. Perfektní dynamický soundtrack podtrhuje precizně nasnímanou akci, avšak celé to na mě působilo jaksi primitivně a bezhlavě. Bohužel. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pre vytvorenie vizuálnych efektov vo filme bol použitý aj opensource software Blender. (ČSFD)
  • Po ukončení natáčania bola post-produkcia filmu na čas zastavená, pretože režisér Ilja Najšuller nemal finančné krytie vo výške cca 2 miliónov dolárov na zabezpečenie potrebných špeciálnych efektov. Na internete sa rozbehla finančná zbierka i predaj darčekových predmetov, len aby mohol byť film dokončený. Ľady sa však pohli až vo chvíli, keď sa do projektu angažoval Timur Bekmambetov. (m.a.t.o.)
  • Sharlto Copley uviedol, že kaskadéri boli tak úžasní a zruční, že celkové zranenia počas filmovania sa vyšplhali len na 5 stehov a jeden zlomený zub. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama