Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už ako malý chlapec som túžil vidieť film z pohľadu vlastnej osoby, samozrejme obzvlášť v akčnejšom prevedení, čo sa mi už v posledných rokoch párkrát splnilo, spomenúť musím hlavne taliansky Hotel Inferno, v ktorom sa dá užiť aj nespočet prestreliek a drsných úmrtí, alebo francúzsky Maniak, aj keď sa nakoniec zatiaľ nejednalo o nejaké nezabudnuteľné záležitosti. No práve Hardcore Henry mal byť takým vyvrcholením tejto série pokusov s kultovým potenciálom a síce sa mu to možno aj celkom podarilo, ale predsa len sa neubránim čiastočnému sklamaniu. Zápletku v tomto prípade snáď ani nemá cenu hodnotiť, tá je ako z tej najjednoduchšej počítačovej hry, takže v tejto ceste za záchranou manželky ide len o striedanie lokácií a zlikvidovanie každého protivníka, čo tu ale aj celkom stačí, hlavne, že sa tu stále niečo deje, je to správne ruské a zábavné a sekvencie medzi akciami osviežuje Sharlto Copley v mnohých podobách, ktorý sa objaví vždy v správnom čase a na správnom mieste a ešte nikdy ma takto nebavil, tu bol skutočne perfektný. Ale podľa mňa by bolo určite lepšie, keby sa to v rámci možností držalo v tej realistickejšej rovine, všetky tie nezmysly o telekinetickom záporákovi, ktorý sa snaží vytvoriť armádu polocyborgov s tým, že práve hlavný hrdina je z nich najlepší ma vôbec nebavili, toto patrí do tých najväčších brakov, takže mi to kazilo výsledný dojem. A teraz už k samotnej akcii, ktorej je nespočet, tu prakticky jedna akčná sekvencia strieda druhú, sadol mi výber lokácií a určite musím pochváliť jej veľkú rozmanitosť, takže okrem očakávaných súbojov a prestreliek nechýba ani dostatok naháňačiek a kaskadérskych kúskov. Ale cítiť z nej nižší rozpočet, občas som mal pocit, že sledujem seriálovú produkciu deväťdesiatych rokov, len samozrejme v omnoho brutálnejšej podobe, ktorú osviežuje jedine ten pohľad z prvej osoby. Bez toho by bola väčšina akčných scén zúfalo priemerná. Ale takto sa tu nájdu aspoň dve, tri skvelé akčné scény, pochváliť musím hlavne vynikajúcu cestnú naháňačku s rotačným guľometom, prestrelku v polorozpadnutom komplexe, kde poteší aj krátka sniperská sekvencia a pešia naháňačka v parkourovom štýle. Zvyšok mi už prišiel skôr len taký priemernejší, čo najviac zamrzí pri súbojoch, ktoré sú mimoriadne brutálne, ale práve pri nich je pohľad prvej osoby skôr na škodu, lebo nedovoľuje si ich dostatočne užiť. Režijne a technicky je to u mňa trochu rozporuplné, cítiť z toho to nadšenie, ale chýbajú skúsenosti, čo vidno aj na občas horšom strihu, ktorý niekedy kazil prehľad v situácii a k tomu ten spomínaný nižší rozpočet, aj keď napríklad úvodná fáza vo vzdušnom komlexe vyzerala veľmi dobre. A určite musím pochváliť výber hudby, ktorá vedela zabaviť, vygradovať tempo, ale aj dosadiť nejaké tie emócie. Takže síce Hardcore Henry nie je až taká akčná pecka, akú som pôvodne očakával, ale určite si ho ešte párkrát pozriem, bavil som sa dosť, viacero scén bolo skvelých a prajem mu len úspech, aby sa podobných filmov ešte pár natočilo. 72% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som tento film nenávidieť. Nechcel som si ho nikdy pozrieť. Obchádzal som ho celé mesiace, vcelku úspešne sa tváriac, že neexistuje. Nakoniec som si ale povedal, že by som ho mal vidieť, aby som vedel, o čo ide (hoci som bol presvedčený o tom, že o ňom z článkov a recenzií viem všetko a nič z toho ma absolútne nezaujíma). Pozrel som si ho. A? A je to bomba. Ako fanúšik kvalitnej akčnej scény nemôžem ísť pod 80%. Samozrejme, o príbehu, scenári, dialógoch či hereckých výkonoch nemá zmysel baviť sa (hoci... Sharlto Copley predvádza dosť šialené veci), ale akonáhle sa rozpúta akcia, je to čosi neuveriteľné a myslím si, že i revolučné – niečo také tu proste ešte nikdy nebolo. A dobrou správou je, že tento film je v podstate jedna obrovská akčná scéna. Momentov, v ktorých neprebieha žiadna akcia, je tu len skutočné minimum. Je to neuveriteľné, ale je to tak. Miestami som len v nemom úžase otváral ústa. Jasné, občas to jemne stagnuje, no každopádne to, čo predviedli tvorcovia tejto snímky, tak niečo také sa vážne nevidí často. Ak vôbec niekedy. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Žhavé výstřely II ztratily svůj punc nejkrvavějšího filmu všech dob. Dle tohoto videa 232 zářezů. Jenže co mě jakž takž dokázalo pobavit ve stopáži klipů jako Insane Office Escape a Bad Motherfurcker, je při celovečerní stopáži vražedné pro mé mozkové buňky. To není nadřazené ohrnutí nosu nad pokleslým (filmovým a herním) žánrem jako takovým, i já si ještě sem tam nějakou tu FPS zahraju. Jenže krev a x způsobů jak vyřídit boty nebo protihráče není ten důvod, proč tomu tu a tam věnuju čas. Příběh, byť zde není úplně bez nápadu, je jen taková berlička, jak odůvodnit všechno to maso kolem. A i když tvůrci sami berou celé dílo s obří nadsázkou a až do konce nechybí inspirace ke stále novým a novým variacím na zastřel/umlať/ubodej/vyhoď do vzduchu/shoď na zem, já chci od filmu trochu víc. A ten důvod, o kterém jsem se zmínil? No, třeba atmosféra, kterou měla FPS scéna v Doomovi a tohle ne, i když provedením je to o notný kus dále. Díky tomu provedení na druhou stranu věnovaného času nelituji, tak jako jsem jej nelitoval třeba u Avatara, kterému jsem po dlouhém váhání nakonec udělil stejné hodnocení. Navzdory všem výtkám totiž je to seznámení s technologickými možnostmi současného filmu někdy až dechberoucí, tím spíš, že zde bylo pořízeno za pakatel, pročež si tvůrci minimálně uznání talentu zaslouží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEŠ NAPŮL STROJ A NAPŮL PĚKNEJ SRÁČ!“ /// Zastav a nepřežiješ, Henry! A sejmi je všechny! Filmová doomovka, ve který se stejně jako ve videoherním světě meze brutální a akční fantasii nekladou. Timur se svojí partou nás zásobuje jednoduchou a přímočarou akcí, rozmanitostí zbraní, prostředků a nesmrtelnosti. Výhodou oproti compu je soundtrack a „živo“, páč k rozmačkaným koulím tady mám tak nějak psychicky blíž. Takže dobrý? …. No je to jako koukat na herní video. Inovativní, ale neosobní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám frajera, kterej by mě nakalibroval. 2.) Jsem magor do Shadow Warriora. 3.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chápu, o co tvůrcům šlo, ale takhle ne. Tohle je sled akčních videoklipů bez jakékoliv soudržnosti. A s podivínským Sharlto Copleym (to by bylo asi plus, co já vím). Řemeslně je to rozhodně excelující, ale i tam to není 100% (hlavně z filmařské roviny, kaskadérské kousky mají zvládnuté dost dobře). A závěrečná over the top akce mě nebavila vůbec. Když už videoklipy, chtělo to více scén jako ta na silnici, podbarvené pořádnou vypalovačkou. Zahrál bych si raději hru. Ale popravdě, i s ní bych nebyl příliš spokojený, ovšem aktivní zapojení do řezničiny by bavilo víc. Jestli chcete vidět rozdíl mezi dobrou a špatnou adrenalinovou akční řežbou, pusťte si Serbuan Maut a tohle. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • V scéne, keď Henry vtrhne cez okno náhodným civilistom do bytu, si môžeme na stene všimnúť plagát filmu District 9 (2009), v ktorom herec Sharlto Copley taktiež stvárnil hlavnú postavu. (Hamaradža)
  • Film měl premiéru v roce 2015 na filmovém festivalu v Torrontu (TIFF). (Gorduza)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama