Reklama

Reklama

Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films

  • Slovensko Elektrické boogaloo: Divoký, nevypovedaný príbeh štúdia Cannon Films (festivalový název)
Austrálie / USA / Izrael / Velká Británie, 2014, 107 min

Režie:

Mark Hartley

Scénář:

Mark Hartley

Hudba:

Jamie Blanks

Hrají:

Dolph Lundgren, Molly Ringwald, Bo Derek, Marina Sirtis, Olivia d'Abo, Robert Forster, Richard Chamberlain, Elliott Gould, Mimi Rogers, Cassandra Peterson (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Najnovší film oceňovaného filmára Marka Hartleyho Elektrické boogaloo vás vezme na bujarú jazdu po majstrovských kúskoch Menahema Golana a Yorama Globusa, dvoch imigrantov posadnutých filmami, ktorí sa vlámali na večierok hollywoodskej smotánky, viedli nezávislé štúdio, ktoré sa stalo synonymom šmejdu, a pritom sa im takmer podarilo ovládnuť celý filmový priemysel. V rokoch 1979 až 1989 ich štúdio Cannon Films vychrlilo viac ako 120 filmov oplývajúcich nindžami, nahotou, nehercami v úlohe akčných hrdinov, otrepanými námetmi, nechceným humorom a občasnými zábleskami geniality. Títo bratranci vyprodukovali úžasnú kavalkádu hitov a prepadákov, nakrúcali filmy podľa plagátov, predali mnoho ďalších, ktoré nikdy nevyrobili (ba ani nenapísali), uviedli pokračovanie skôr ako pôvodný film, zauzľovali zápletky, švindľovali šeky a holili hviezdam hrebienky – a cestou vlastne vynašli spôsob, akým sa dnes filmy vyrábajú a predávajú. Unikátny príbeh nenapodobiteľnej dvojice, ktorá – či k lepšiemu alebo k horšiemu, určite však navždy – zmenila filmový priemysel. (IFF Bratislava)

(více)

Recenze (17)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy dokument o studiu Cannon u ktoreho je dôlezite aky mate vztah k ich filmom. Ja som si uvedomil, ze som videl minimum ich filmov a neraz to bolo dobrovolne rozhodnutie pretoze ma tematicky ani spracovanim ich filmy nenadchli. Ale par vydarenych vynimiek sa u nich najde. Za môj oblubeny Splaseny vlak si zasluzia respekt, ktory sa im prilis v tomto skôr posmesne ladenom dokumente nedostalo. Takisto je skoda, ze tie najznamejsie hviezdy sa tu bud vôbec neobjavili, pripadne len na chvilu. 6/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo fanoušek filmů od Cannonu, je tenhle dokument povinost. Divák se v něm dozví zákulisní historky a dokonce na vlastní oči uvidí lidi, které vídá jen jako jména v titulcích různých filmů od Cannonu a později od NuImage. Mluví tu zásadní lidi, kteří pro studio pracovali, jako režisér Sam Fistenberg nebo producent Boaz Davidson a plno dalších známých i neznámých obličejů. Film má nicméně zásadní problém a tím je nepochopitelně negativní tón. I když tu občas zazní pozitivní věci, celkové vyznění je takové, že Golan a Globus byli producenti sraček, kteří milovali filmy. Fakt je nicméně takový, že nevyráběli o nic míň / víc sračkoidních filmů, než dnešní studia. Dokument navíc téměř ignoruje kvalitní filmy, které Cannon natočil, jako Splašený vlak nebo Barfly. Jsou sice zmíněny, ale vzápětí se divák opět dozví, jaké Cannon dělal brakové filmy. Vrcholem pak je přítomnost Alexe Winters, který si stěžuje na úplně všechno, ačkoliv hrál malou roli v Přání Smrti 3. Winters je navíc v dokumentu víc, než Michael Dudikoff, což naprosto nedává smysl. A herci jako Van Damme nebo Chuck Norris úplně chybí. Celkově se na Electric Boogaloo dobře kouká, má to spád a divák se dozví plno zajímavostí. Každopádně se nemůžu zbavit dojmu, že mnozí ti píčující zapomenutí herci mohli být rádi, že vůbec dostali šanci. ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

Největší srdcovka. Filmové 80tky v kostce. Bizarní příběh, jak dva fascinující a odlišní filmaři-producenti z Izraele ovládli Hollywood a pořádali premiéry s červeným kobercem pro filmy s Chuckem Norrisem a Charlesem Bronsonem. Až neuvěřitelný příběh, zvlášť když jeden z nich byl schopen vést smysluplnou konverzaci s živým orangutanem. Dokument si hlavně Golana hodně dobírá, ale i tak jde vidět, že si je oba váží. Přecejen láska k filmu byla nesporná, stejně jako nevkus na straně druhé. Ale stejně byli skvělí a měli koule, na důležitých meetinzích s hlavouny posbírat jídlo zaměstnanců a servírovali ho na plastových talířcích s plastovým příborem. Film především! Ikdyby měli prodat jen plakát. :D A tvůrčí svoboda až do bankrotu. Přichází bankrot, tak honem udělat laciné pokračování Supermana. :D Opravdu studnice WTF ten Cannon Film, ale zase nabídl nám tolik radosti a skvělých béček. Děkujeme :) ♥ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Super dokument o béčkovém studiu, které chrlilo filmy jako na běžícím páse. Spousta informací ze zákulisí a šílený střih, který ladí se stejně zběsilým studiem, ale vůbec se nehodí k formátu dokumentu. Oba majitelé Canonu byli očividně velcí filmový fanoušci, kteří chtěli dát světu to potěšení ze sledování béček :). Stačí se podívat na seznam filmů, které za dobu fungování Canonu vznikly – https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Cannon_Group_films. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Hartleyho štýl nie je tak rýdzi a prenikavý, ako napríklad v Machette Maidens (čo už detailnejšie popísal JFL), definuje ho skôr šikovnosť vo výbere témy a vytvorenie cool fasády, než prenikavosť jej spracovania, Electric Boogaloo ostáva veľmi dobrým úvodom do sveta neodolateľnej estetiky (a zákulisia) ďalšej bašty brakového filmu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama