Reklama

Reklama

Pokrevní bratři

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1864 sjednal prezident Lincoln s náčelníkem Čejenů trvalý mír, američtí vojáci ho však zakrátko porušili. Masakru u Sand-Creeku se pasivně zúčastnil i seržant Jack Birch, který měl být za neuposlechnutí rozkazu a protesty proti krutému vraždění postaven před soud. Se dvěma dalšími vězni se mu podařilo uprchnout a společně se vydali do divočiny hledat zlato. Cestou přes indiánské území se Jackovi nepodařilo zabránit střetnutí, při němž jeden z jeho souputníků zabil ženu a dítě. Indiáni vedení bojovníkem Šedá skála začali okamžitě trojici pronásledovat a Jack upadl do zajetí. Má se utkat v boji na život a na smrt právě s mužem, jenž ho zajal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva to rozhodně není, příběh mohl být mnohem zajímavější a napínavější, než jak to nakonec dopadlo. Nemyslím si však, že jde o nejhorší indiánku s Mitičem. Pokrevní bratři se mně líbí více než Zvěd, Smrtelný omyl nebo Ulzana (to je podle mě nejhorší "mitičovka"). Možná je tento film tak špatně hodnocen i kvůli tomu, že Dean Reed emigroval ze západu na východ a pak byl využíván komunistickou propagandou. Pravda, v tomto filmu neukázal ani žádné herecké vlohy... asi 45 % ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Najromantickejší východonemecký "western" s účasťou západného emigranta Deana Reeda vo mne zanechal zmiešané pocity. Na jednej strane máme v určitých momentoch až dojímavý príbeh o láske zbeha z americkej armády (zaujímavé prepojenie s Reedovým skutočným životom) a indiánky. Na druhej strane ja však film ako ostatné mitičovky, teda plný rôznych režijných a scenáristických nedostatkov, nudného deja a trápnych situácií. Gojko je tu topornejší než obvykle a v podstate stále len stojí alebo niečo preriekne a Dean Reed hrať proste nevie, hoci určitú charizmu lámča sŕdc mu nemožno uprieť. Podľa mňa existujú aj horšie westerny "made in NDR", ale zas niektoré su aj lepšie. Slabé dve hivezdy, 30%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Dean Reed jako Harmonika a Gojko Mitič jako syn náčelníka Šošonů. Hudbu dělal Karl Ernst Sasse a krom některých psycho pasáží, se dala docela poslouchat. Zato film už tak dobrý není. Já ho nikdy neviděl, alespoň si to nepamatuju. Hned úvodní masakr je toho důkazem. Vypadá to jako nějaká groteska. Kavalérie přepadne indiánský tábor a začne pobíjet jejich obyvatele - tedy indiány. Je tam scéna, kdy indián sedící na koni kolem sebe mává tomahavkem, mohl se i trefit, ale on měl skloněnou hlavu a vůbec se kolem sebe nedíval. A takových pasáží je ve filmu víc. CITÁT - Nech toho nebo tě přejmenujem z Pramenitý vody na Skákající žábu.......... Asi ve třicáté minutě dostává Harmonika náskok před synem náčelníka, a má volnost k útěku. Ještě před tím dostal od indiánské dívky jménem Kolouch mokasíny ( boty bílé barvy se vzory ). Začal v nich utíkat, ale když narazil na skálu a pak na ní vylezl měl na sobě boty hnědé barvy, tak zvané polobotky. Je to docela nudný snímek plný lásky a svatební obřad je zdlouhavá a ještě nudnější záležitost. Ke konci se z toho stalo psycho. Toto je nejhorší německý film o indiánech, co jsem kdy viděl. Naštěstí jsem ho koupil v Levných knihách za deset korun. Jako přídavek to bylo dvd oboustranné, tudíž se dvěma filmy. Na druhé straně byl snímek stejného žánru se jménem Smrtelný omyl a byl určitě o třídu lepší. Domluvil jsem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalší paškvil z Východného Nemecka s tematikou spolužitia Indiánov a belochov. Trápny príbeh, patetické dialógy a blúdiaca kamera, ktorá poriadne nevie, čo by chcela snímať. Psychológia pomsty je tiež zúfalá a bolo ťažké sa pritom nesmiať. Jedine postava indiánskej partnerky a ich spolužitie sa dalo zniesť. Nedokončený záver sa tvári, akoby malo nasledovať nejaké pokračovanie, ale radšej nevzniklo. ()

plechulka

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemůžu hodnotit teď, po 30 letech! Tenkrát jsme se spolužačkama visely očima a plátně a ty, které nemilovaly "jugoslávského Indiána" Gojko Mitiče milovaly Deana - ale těch bylo podstatě míň - utéct "blbým směrem" (tj. z USA do NDR) ho zřetelně diskvalifikovalo..... Takže - dnes (bohužel) odpad, tenkrát minimálně 4*! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Asi ve třicáté minutě dostává Harmonika náskok před synem náčelníka, a má volnost k útěku. Ještě před tím dostal od indiánské dívky jménem Kolouch mokasíny (boty bílé barvy se vzory). Začal v nich utíkat, ale když narazil na skálu a pak na ní vylezl, měl na sobě boty hnědé barvy, tak zvané polobotky. (Terva)

Reklama

Reklama