Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekala, kdy si Mira s Armanem dají hamburger, hranolky a zapijí to kolou. Po americku natočené fantasy se bohužel nedá použít ani jako encyklopedie speciálních efektů, tak dva, možná i tři zde chybí. Jiné využití mne nenapadá. Ale možná by se daly pěkně ukazovat rozdíly mezi žánry sci-fi, fantasy a pohádka. Sci-fi se opírá o logiku a aktuálně známé vědecké poznatky a posunuje hranice možného. Pohádka se nebojí překračovat hranice logiky, ale jasně provádí své hrdiny srozumitelným příběhem. Při absenci příběhu i logiky vzniká fantasy. Máme nový počítač, naučili jsme se s ním dêlat pro nás zábavné kousky (výbuchy, pády, lety a jiné eskapády), tak je seřadíme za sebe a budeme se tvářit, že jsme natočili film. Zde je navíc zkombinována jakási pohanská pověra s náznakem bohatýrské pohádky, tak aby i děj připomínal psychedelické běsnění. Divím se jen jedinému, že se hlavní postavy nejmenují John a Jane, dost je připomínají. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prostě nadšení. Čiré nadšení. Od prvních momentů mě to vtáhlo, vizuál, způsob vyprávění udržující napětí i když člověk ví, jak to dopadne, práce s kamerou, drak, triky, hudba, prostě všechno paráda. Odvěké tajuplné archetypální iniciační schéma v novém hávu, a velice slušivém hávu. Je věru těžké toto tradiční téma krásky a zvířete téma pojmout a vyprávět nějak originálně a zajímavě, ale tomuto ruskému pokusu se to podařilo velkolepě. Tento příběh neexistuje proto, aby bavil a byl kdovíjak překvapivý - je to vlastně vzorec chování, návod, nápověda na cestě malé dívky ke skutečné dospělosti a ta se odehrává plus mínus podobně, archetypálně, co svět světem stojí, takže kdovíjaké překvapení snad ani není možné:) Dračí ostrov by skvělý, tamta malá obludka jako pejsek byla super a Drak Matvej je prostě k sežrání !! Film se mi vrací jakýmsi vzdáleným tajemným pocitem ještě teď, druhý den a tedy si jasně zaslouží plnou palbu! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Upútavky na tento film vyzerali lepšie ako samotný film, ktorý až tak úplne nebol zlý, len škoda, že sa skoro celý film odohráva na jednom mieste s dvomi hercami. Na to že je to s ruskej produkcie, musím pochváliť aj efekty, pretože vizuálna stránka sa fakt podarila a tak isto aj ta hudobná. Príbeh celkom fajn, ruský Caspian so svojou dračou nevestou ťahajú skoro celý film, akurát, že celý film je dosť jednotvárny, obohraný a veľa krát videní, ale ako rozprávka od Rusov, chválim, mne sa to ľúbilo. Obľúbený soundtrack: Mira's Wedding II, Arman Jumps, The Princess. 70% - 3* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řek, že Rusáci natočí hezčí pohádku než my tady. Místy s patosem, ale poeticky... oku lahodící s krásnou ruskou hudbou. Herci nepodávali bůh ví jaké životní výkony, ale stačilo to. Mě si tahle pohádka rozhodně získala a kdybychom tu točili takové pohádky jako je alespoň tohle, to by se i dalo na tu televizi dívat. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem si říkala, že je to tak na tři hvězdy. V podstatě filmu nic nechybělo, herci hráli co měli, drak vypadal skvěle, příběh byl hezky vystavěn... Jen se mě to nějak nedotklo. Emočně mě to nechávalo chladnou. O několik dní později, vlastně ani nevím proč, jsem si film pustila znovu a tentokrát jsem z něj měla úplně jiný pocit jak poprvé. Příběh hlavních hrdinů, jejich vzájemné poznávání, přátelství a následný přerod v lásku... Bylo to tak citlivě a příjemně podané, že jsem tomu propadla. Chemie mezi hlavními aktéry zafungovala bezvadně a na oba se moc hezky koukalo. Marija působí přirozeně, krásně a hrozně něžně. A co si budeme... Matvej je moc hezký chlap a navíc ty břišáky, že? Na film se ráda podívám kdykoli znovu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama