Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři přátelé slouží jako elitní zabijáci mezi císařovými vojáky. Jednou dostanou za úkol zabít náčelníka zločineckého klanu. Tento úkol ovšem splní jen na oko a do paláce dovezou cizí mrtvolu. Šéf tajné policie, sám členem klanu, se jich pak snaží zbavit, aby nikdy nemohli prozradit svá tajemství. Příběh zasazený do Číny za dynastie Ming je plný soubojů, intrik, ale též romantických vztahů hrdinů ke svým dívkám. (Tamten)

(více)

Recenze (22)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Příběh tří kamarádů, z nichž jeden udělá něco, co výrazně ovlivní osudy všech. Bez zbytečného moralizování a patosu, sledujeme, jak se ve snaze naplnit své touhy a současně i přání svých skorobratrů, rozhodne člen císařských zabijáků pro podvod a spustí tak sled událostí, které po hodince a půl nepřinesou žádnou speciální pointu, ale přesto vzbudí emoce. Je sympatické sledovat právě to zmiňované bratrství, kdy je nezjištnost a důvěra podrobena velkým zkouškám. Zpětně si uvědomuji, že Zai Chen Shui je odlišné od ostatních akčních a historických rubaček i tím, že se jde malinko víc do hloubky postav, které nejsou řízeny posláním, ctí, nebo nějakou vznešenou snahou nastolit spravedlnost. Chtějí žít v rámci možností normální život. Ze začátku jsem moc nadšený nebyl...čekal jsem víc soubojů, super choreografii...ale o tom tento film primárně není. Kupodivu je zajímavější to mezi těmi souboji. Dám 4*, ale tu čtvrtou jsem si skoro celou, musel půjčit z čínské vlajky...jinak bych to neposkládal. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Čínská variace na mušketýrské "jeden za všechny, všichni za jednoho" s trojicí velmi sympatických protagonistů, hojně obohacená spoustou typicky čínských ingrediencí (elegantní akce, kvalitní výprava, trocha lyriky, příběh vystavěný na řadě nosných osobních, morálních i emocionálních konfliktů, solidní dávka smutně rezignovaného fatalismu - a bohužel i ta nezbytná, cenzuře poplatná špetka ideologicky a eticky korektní uvědomělosti na závěr, bez níž by to popravdě bylo o dost lepší, ale které naštěstí není zbytečně moc). ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ta nejlepší Asie na konci roku !! Po Rurouni Kensin sjetej tento kousek, který úžasně drží filmové subžánrové tradice "šermírských filmů" a rozehrává asi 80 minut non-stop řežby se zbraněma. Furt a furt, nonstop řežba s 20 minutovou kecací vskuvkou. Trojička řezníků se šavlema" to má fakt v paži ;-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zprvu som sa v postavách dosť ztrácal, zistiť kto je kto, bol celkom oriešok. Ale po dostatočnom vykreslení všetkých postáv začal príbeh dávať jasné kontúry a celkom zaujímavú a pekne zapeklitú zápletku. Na Čínu veľké množstvo súbojov, hongkonskú kvalitu a vizuálnu efektnosť síce nedosahujú, ale sú na druhej strane realistickejšie (žiadne žabacie skoky či letecké svišťanie medzi strechami), efektívne a pekne drsné. Potešilo, že v súbojoch popri tradičných mečoch boli zapojené aj iné typy zbraní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOKUĎ STOJÍM NA NOHOU, NEMÁŠ ŠANCI Z TOHO VYVÁZNOUT ŽIVÝ…“ /// Na začátku na mě vychrlej takovejch jmen, že sem měl strach, že se z toho do konce filmu nevzpamatuju. Bohužel nemám ani nadměrně vyvinutej gyrus fusiformis, takže nastává další zděšení. Naštěstí se žlutě vydováděj v úvodu, a brzo je i mně jasný, že důležitý bude sledovat, jak tři „Císařští zabijáci“ plněj bojovou misi. Když ji splněj, tak na ně čeká další, která je víc osobní a půjde jim, v duchu tradic čínskejch historickejch filmů plnejch intrik a korupce, vo kejhák. Romanticko mstitelskej histerickej akční film, kterej má sice jednoduchej, ale zajímavej příběh a ve kterým vám udělaj největší radost zajímavý mečovačky a souboje, přibarvený trochou tý digitální krve. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Netýká se mě prosopagnosie (hledej šmudlo). 2.) Su (žlutej) romantik. 3.) Thx za titule ,,langi a Mevrt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (100)

Reklama

Reklama