Reklama

Reklama

Zvěd

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Do poklidné indiánské vesnice vtrhne oddíl kavaleristů a plukovník oznámí náčelníkovi následující: stádo koní je zabaveno a indiáni mají vyčkat přesídlení do rezervace. Indiáni vědí, že jediným východiskem je pro ně odejít do Kanady, ale dlouhou cestu nemohou bez koní s dětmi a ženami vykonat. Podnáčelník Bílé Pero se rozhodne získat koně zpět. Lstí se dostane ke kavaleristům jako jejich zvěd. Brzy však v některých vojácích vzklíčí podezření, že jejich nový zvěd má něco "za lubem", a když se podruhé tajně vyplíží z jejich tábora, sledují ho. Po návratu do tábora je Bílé Pero odhalen a odsouzen - má být zastřelen. Poprava je však provedena slepými náboji, což zařídil seržant, který Bílému Peru vděčí za svůj život. Major však vše odhalí a vyhrožuje seržantovi válečným soudem. Jednotka se blíží k pevnosti Fort Lapway, kde, jak doufá, má nalézt zázemí a ochranu. Situace je však jiná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu není nezajímavý, ale zpracování je tak nudné a zdlouhavé, že tomu nemohu dát více než dvě neslané nemastné hvězdičky. Tato pozdní indiánka s Gojko Mitičem patří k tomu nejslabšímu, v čem hrál. Apropos někteří Mongolové mně jako indiáni seděli, jiní zase vůbec ne. Vybrané mongolské prostředí celkem odpovídá mým představám o americkém jihozápadu. Cooperův román "Stopař" jsem sice nečetl, řekl bych však, že se v tomto případě jedná o shodu názvu (Scout) a nikoliv o volnou adaptaci Cooperovy knihy. Děj filmu je situován do 2. poloviny 19. století, kniha Stopař od J. F. Coopera se odehrává na konci 18. století. 35 % ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už fakt nemělo vzniknout už Pokrevní bratři neměli daleko k odpadu a tohle je ještě větší shit. Měli už kdysi svalnatýho Gojka nechat spát a nepovolávat ho do této a to doslova totální koniny. Příslušník kmene neper se se přeci nepere a koně lstí odvede! Do toho trapný pokusy o humor naprosto wtf postavy vojáků opět téměř bez akce a Mitič kterej už je jenom karikaturou toho vysvalenýho borce jakým býval. Zaujme snad jenom to netradiční prostředí (točilo se v Mongolsku!) za něj dám aspoň těch 5% ()

Reklama

bodegon 

všechny recenze uživatele

Velice podprůměrná indiánka natočená pravděpodobně na jevišti Fridrichstadpalastu v rámci Ein Kessel Buntes. Hrají v něm malí mongolští koníčci a Gojko Mitič. Režíroval to sice Dshamjangijn Buntar, ale Udo Jürgens se lépe vyslovuje. Doporučuji všem, kdož si chtějí svépomocí vyřezat totem. Jedna hvězdička za film, druhá za to, že tam nehrál Dean Reed. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Jéžiš, to bola nuda! Posledná východonemecká indánka v tomto prípade neznamenala to najlepšie nakoniec, ale skôr naopak, návrat k primitívnosti prvých dvoch filmov, ktoré ja osobne považujem za najslabšie. V ostatných sa vždy našlo niečo, čo ma zaujalo, alebo aby som bol presnejší, niečo, čo mi zabránilo dať iba jednu hviezdu ale nechať aspoň prívetivejšie dve. Ku Gojkovmu herectvu nemá význam niečo písať, ale tu mu podľa mňa chýbala aj jeho "polocharizma", ktorá z neho v niektorých mitičovkách vyžarovala. Taktiež by bolo zbytočné písať niečo k scenáru, keďže ani u jedného westernu "made in NDR" nestál za veľa, ale tu proste musím podotknúť, že tu sa tvorcovia fakt "snažili", pretože spáckať niečo takéto nehorázne nudé, naviac s množstvom úplne nelogických situácií a scén, pri ktorých máte chuť okamžite prepnúť na iný program che naozaj dávku "dômyselnosti". Nuž, nezostáva mi teda nič iné, ako označiť poslednú mitičovku za poriady prúser. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jedna z pozdních socialistických indiánek NDR (1983), vlastně westernový příběh, který je pojat docela realisticky. Svalnatý Srb Gojko Mitic tu tentokrát hraje indiána, který se nechá dobrovolně naverbovat do americké armády, aby lstí pomohl svému lidu, bělochy okrádanému. Kladně lze určitě hodnotit pěknou krajinu v Mongolsku (která tu má představovat oblast u Skalistých hor), kde se film natáčel, a zpodobnění indiánů, které tu hrají místní Mongolové, vzhledem indiánům mnohem více podobní než němečtí herci...Nicméně, srovnáme-li tuto indiánku s Vinnetouem, pak je i tento film nejméně o 10 tříd níže. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na skutočných udalostiach. (westerns)

Reklama

Reklama