Reklama

Reklama

Odvážný Severino

  • Východní Německo Severino (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Indiánský náčelník Raymundo poslal před lety svého syna Severina do světa bílých, aby poznal, jak žijí, a získal znalosti, které mu indiáni poskytnout nemohli. Po deseti letech se Severino vrací domů, k úpatí And. Tam to však není jako dřív: jeho otec je mrtvý a pampu osidlují farmáři a velkochovatelé ovcí. V táboře, kde žije jeho kmen, se však čas jakoby zastavil. Náčelník Nicholas totiž odmítá mít s bělochy cokoli společného, fanaticky je nenávidí a ignoruje realitu. Žádá Severina, aby mu prozradil tajemství Kondořího průsmyku, jímž by indiáni mohli z rezervace uniknout a získat svobodu. Severinovi ale otec nikdy nic podobného neprozradil a on sám také této legendě nevěří. Navíc se od bratra dozvídá, že otec nezemřel při nehodě, ale že byl zavražděn. Jediný, kdo mu může v této situaci pomoci, je policejní seržant. Ten se Severinovi přizná, že ani on nevěří na nehodu, na to byly okolnosti Raymundovy smrti příliš podezřelé, ale chybí mu jakýkoliv motiv a důkazy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Mitičovky nemám rád, snažil som sa ich pár dopozerať ale bolo to utrpenie tak som to vzdal. Na Severina som narazil náhodou a na rozdiel od ostatných Mitičovských indiánok ma zaujal. Nie je to zábavné ani akčné, len čiernočierna mrazivá ( bŕŕŕŕ´) depresia a beznádej bez happyendu. Neviem čo by som to chcel vidieť ešte raz, ale na prvý krát to bol pre mňa vtedy dosť silný, v rámci žánru neobvyklý zážitok. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Severino se vrací domů do Peruánských And, kde na něho čeká jeho krásná indiánská nevěsta. V cestě jim však stojí šílený náčelník Nicolas. V tomto filmu se nestřílí, je to spíše psychologické vyprávění o soužití indánů a bílých osadníků v Andách. Na filmu dominuje drsná, téměř rocková hudba. Navzdory tomu (nebo proto) mám "Severina" ze všech těch Mitičových indánek nejvíce rád. ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá mitičovka, v ktorej v podstate nie je žiadna akcia, skôr naopak, dosť veľa sa tu rozpráva, ale celkove je mi príbehovo bližšia než tie klasické "prérijné" mitičovky a spolu s Tecumsehom a Osceolom ju radím k tým lepším. Dokonca aj Gojko vyzerá, že v niektorých momentoch by z neho mohol byť aj herec, okrem toho sa mi páči aj hudba, aj keď gitary sa k indiánke až tak nehodia, ale znie to lepšie než tie pojašené cirkusové melódie z predchádzajúcich filmov. 45%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Severino má zvláštní říz. Nejdivnější psychologická Mitičovka z prazvláštní atmosférou. Přesto nebo možná právě pro to mě zaujala a to nejenom tou rockovou hudbou. akce skoro žádná, ale o tu tady opravdu nejde. Poprvé jsem měl, ale pocit, že Mitič hraje postavu která je uvěřitelná. Jinak je to úlet prakticky nehodnotitelná věc, ale kvalitativně asi to nejlepší co v poslední dekádě těchto NDR westernů studia DEFA vzniklo.40% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Zvoleným prostředím se jedná o hodně atypický film, který se tak ani nedá vlastně označit za western. Odlišuje se i od ostatních "mitičovek". Velkým kladem je i rocková hudba. Východoněmeckému studiu DEFA děkuji za to, že se nezaměřovali jen na Apače a Siouxy, ale také na Seminoly, Tecumseha a v tomto případě dokonce i na indiány z argentinských pamp. 60 % ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama