Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem tehdy sledoval argentinský originál, usnul mi had a z toho kómatu se už neprobral. Navíc jsem si po skončení málem vydrápal oči, když jsem si z nich urputně vytíral ten sekret, abych mohl nevěřícně zírat, jak taková otravná, užvaněná a velenudná pičovina s dementní pointou mohla získat Osrala. Po Birdmanovi se už ale nedivím ničemu. Když jsem teď sledoval rymejk, nový had jen tak poklimbával a sem tam pouze nasraně zasyčel, z čehož usuzuji, že to američtí soudruzi udělali kapku záživnější. Vyměnili Peróna za Usámu a sekret v očích tentokrát mají Robrtska s Kidmenkou, jimž ho tam nacákal rasově kvotující ebenový milovník Číjejetel Unprofor. No a je z toho ve srovnání s argentinskou rohypnoliádou kapku snesitelnější, kapku učesanější a kapku méně otravná skvěle zahraná unylá detektivka, dokonce i se smysluplným vyvrcholením, po které by obě ústřední štěrbiny měly rozhodně žalovat maskéra. Jsou už sice pomalu zralé na balzamování, ale při některých záběrech jsem myslel, že se mi to přeplo na Zombí apokalypsu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Určite si tento film zaslúži viac ako 60%, pretože šľape ako rozbehnutý stroj až do záverečných tituliek, nehovoriac o finálnom dupľovaní, keď po momente priznania nešťastnej matky prišiel nový okamih prekvapenia. Mám rád N. Kidman a stále viac si získava moju priazeň aj postaršia J. Roberts, ktorá zo sladkých romantík, výborne presedlala na dramatické účinkovanie. Takže herecké výkony a celé spracovanie takejto životnej situácie pôsobilo ozaj slušne, ale dosť rušivé bolo príliš opakované skákanie z minulosti do prítomnosti a opačne. 70% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že Nicole Kidman a Julia Roberts (oběma je mimochodem 48 let) se spolu poprvé herecky sešly až při natáčení tohoto filmu. Na druhou stranu mám chuť se ptát, kdo o to vůbec stál - och jistě, obě dotyčné jistě mají početné zástupy fanoušků (Nicole Kidman je 9. nejoblíbenější herečka na ČSFD a Julia Roberts 13.), ale nějak nevidím přidanou hodnotu v tom, že se spolu objevily v jednom filmu. Který na mě navíc působil neobyčejně lacině a televizně - toto je film, který absolutně nepotřebuje velké plátno a který mnohem více patří na televizní obrazovky (kam také jistě brzy zamíří, až se protočí v kinech). Osobně jsem navíc herectví Julie Roberts na chuť nikdy nepřišel a teď už se to sotva bude měnit - v tomto filmu je tak příšerně zestárlá, že bych ji osobně v tu ráno poslal do hereckého důchodu - na její místo čekají stovky mladších a talentovanějších hereček. Pro mě osobně byl hlavní hvězdou tohoto filmu výborný Chiwetel Ejiofor - shodou okolností vyšla novinářská projekce tohoto filmu na den po tom, co jsem se dočetl, že Spike Lee bojkotuje Oscary, protože nesouhlasí s tím, že jsou nominovaní jen bílí. Což mi pořád leží v hlavě, protože si myslím, že na tom hollywoodském rasismu něco bude - a když si člověk přečte zdejší komentáře k tomuto filmu, zjistí, že to není jen problém Ameriky. Považuji za skandální hodnotit herce podle barvy jejich pleti, kristepane! Jinak film samotný se mi velmi líbil, je to výborný a napínavý thriller s překvapivým dějem, který lze všem fandům žánru doporučit. Jinak původní stejnojmenné argentinské drama Tajemství jejich očí jsem neviděl a docela jsem na to dostal chuť. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Reklamná kampaň pri Secret In Their Eyes láka na to, že sa v ňom po prvý krát zišli pred kamerami Julia Roberts a Nicole Kidman. A ja pýtam, a čo ako?! Po pozretí filmu je však jasné, že na nič iné sa tu lákať ani nedalo. Je totiž škoda, že sa takéto herecké mená museli zísť práve v takejto až televízne pôsobiacej kriminálke/dráme, v ktorej ani jedna nedostala možnosť nič predviesť. Kidman hrá vyslovene mdlú a zbytočnú postavu bez jedinej zaujímavej scény a Roberts má za celý film jednu silnú scénu (s nájdením dcéry). Inak je Secret In Their Eyes nevýrazný film s nevzrušivou kriminálnou líniou a nefunkčnou drámou, kde aj napriek slušnému námetu vám nie je ľúto ani jednej postavy, respektíve sa o ňu nie je možné výraznejšie zaujímať. Samotný príbeh, ani jeho rozuzlenie by nemuselo byť v rukách lepšieho režiséra (viem si predstaviť napríklad Finchera, ktorý by z toho dokázal urobiť majsterštyk) zlé, ale v tomto podaní to nedokáže ani raz strnúť. Nakoľko ani pôvodný argentínsky film El Secreto De Sus Ojos nepovažujem, aj napriek získanému Oscaru, za žiadne veľdielo, na americký remake som sa celkom tešil. Ten však nakoniec neponúkol nič, akurát teroristickú líniu zbytočne a prvoplánovo napasoval na udalosti z 11. septembra, pretože nič originálnejšie tu nikoho evidentne nenapadlo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek neustálemu prelínaniu dvoch časových období, musím uviesť, že žiadny chaos divákovi počas sledovania tohto thrilleru nehrozí. Samotný príbeh pomerne uveriteľný, avšak od tohto žánru očakávam omnoho viac, ako len nápadité rozuzlenie. Atmosféra nulová pričom akcie bolo taktiež pomenej. Každopádne, pozerať sa to dalo a vyslovená nuda nehrozí. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)
  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama