Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (201)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Uvzdychaná původní argentinská telenovela ode mě dostala za 2* jako že za originalitu. Od remaku jsem čekala, že ubyde fňukání a jakože významných dlouhých pohledů a zaměří se na myšlenku. Ale kdeže! Vzdychání zůstalo, myšlenka se rozplizla a i přes přítomnost Juli Robertsové vypadající konečně jako žena středního věku, tak nezbývá než ocenit film 1*. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skvělé psychologické drama. Neviděl jsem argentinský film, takže originální námět s několikanásobnou pointou asi není americká zásluha, ale úžasná atmosféra, správně nastavené pomalé tempo a výborné herecké výkony, to už ano: 95% (zatím 2555 hodnotících je v průměru mnohem přísnější a dávají pouhých 60%). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Remake (či správnejšie nová adaptácia knihy?) originálu môžeme chápať ako synekdochu amerického chápania pomsty po jedenástom septembri, kde ani tak nešlo o pravdu, ale nájdenie niekoho, kto by vinníkom byť mohol, alebo ani nemusel. Vitajte vo vojne. Obetný baránok síce nie je obetným baránkom v pravom slova zmysle, pretože je vinný tak či tak. Tento myšlienkový aspekt filmu je myslím upozadený oproti opäť nezmyselnému porovnávaniu, či je lepší originál, ktorý je vždy za lepší považovaný automaticky a aký má preto zmysel nakrúcať novú verziu. Krimi to už bola "iba" dobrá aj v pôvodnej verzii, rovnako milostná línia opäť škrípe, ale herci pomáhajú divákovi sa plynule dostať do mysle postáv a chápať ich motivácie a traumy. Hodnotím trochu vyššie, pretože tvorba Billyho Raya je zaujímavá a kvalitná priamo úmerne svojej nedocenenosti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divák nezvyklý na, či rovno odsudzujúci nechronologické filmové rozprávanie ( v tomto prípade budú mať maličký problém zorientovať sa aj znalci ) budú hromžiť. Vlastne ide o dosť sterilný thriller, ktorý má minimum gradácie a nedokáže poriadne zaujať. Taká herecká zostava, si snáď takto odfláknuté dielo ani nezaslúžila. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když řeknu, že nemám rád Julii Roberts, tak je to ještě hodně slabý slovo. Tady je navíc celej film nenalíčená a vypadá fakt strašně, což měl bejt rozhodně záměr, ale tím si mě fakt nezískala. Film je originální v tom, že se tady prolínaj cca 3 časový linie, ale to je asi tak všecko. Jo a ještě ten konec, ten se teda povedl náramně, brr, až z toho jde mráz po zádech. Na to,jak by z tohodle mohl bejt napínavej kousek, tak sem nebyl napjatej ani chvíli, což je velká škoda. Tenhle rejža má za sebou moc kvalitní scénáře, ale co se týče režie, tak to je zatím prachmizérie... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se kompletně celý natočil v Los Angeles, v Kalifornii. (herr_carter)

Reklama

Reklama