Reklama

Reklama

Připravte se, že to Robert de Niro a Zac Efron pořádně roztočí! Všechno se totálně zvrhne, když upjatý Jason (Efron) vyrazí na road trip se svým přisprostlým dědou Dickem (De Niro). Barové rvačky, divoké večírky, epická karaoke noc - Dick je rozhodnutý užívat si života naplno a naučit to i Jasona, který se snaží včas vrátit na svou vlastní svatbu. Během nejdivočejší jízdy jejich života oba dva zjišťují, že se mají od druhého co učit. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (347)

Thomick 

všechny recenze uživatele

I Give It a Year mě příjemně překvapilo, tohle ani ne - možná proto, že se tentokrát Mazer nechopil i scénáře. U Phillipse je znát, že je to jeho prvotina, a tak v mnoha scénách působí jako nevyblázněnej puberťák, co jen tak bez ladu a skladu sype z rukávu více či méně povedený hlášky. Tak jako tak, aspoň jednu (téměř doslova) kulervoucí scénu to má - divoký probuzení po crack párty - a Zoey Deutch vypadá na americkou Rose Byrne, takže si zase tolik stěžovat nemůžu. :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Definitivně průměrně, avšak současně překvapivé, jakým způsobem si dvojice DE NIRO a ZAK EFRON vzájemně sedli. Poněkud znervózňující je skutečnost, že DE NIRO mluví jak cigán z východoslovenské pure cigánské osady. Na závěru samotném je překvapující to, že slaďouš ZAK opustí místo s ročním příjmem 200,000 USD, aby bez basketbalového míče a pomády vyrazil kvůli "svůdným očím" potencionální partnerky na roční trip na rybářské bárce. Bez kufru. 64% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V komentářích někteří skuhrají, že De Niro opustil své vážné role a začal je hanit komediálními rolemi. Mě naopak až v ten okamžik začal bavit a zajímat. Možná jsem nekulturní hovado ale nějaký jeho Taxikář mě vůbec nebere. Zato ve Velké svatbě mě rozsekal smíchy. Pravda, on je v těch komických rolích skoro pořád stejný a nerudný a tak nějak se dá jeho výkon očekávat, ale je roztomilý. Tady z těch svých nerudných dědků trochu vybočil a válcuje. A je to sranda. Buzny, negři, gerontofilky, dealeři, yuppie, pomatení konspirátoři, fakt zábavná policejní dvojka. Všechno dohromady. Takovou čurinu jsem fakt nečekal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po Floridě s Robertem De Nirem a Zacem Efronem za sexuálním chtíčem, plážovými radovánkami a jarním povyražením. Mladému se pářit a pařit nechce, moc mu to nejde, koneckonců má před svatbou, vždycky to skončí trapasem, starý by pařil a pářil se velmi ochotně, respektive by ojel všechny dívky, co atakují věk potenciálních vnuček, ačkoli je to teprve včera, co pohřbil svoji manželku. Nicméně na té cestě je potká více karambolů než zásunů. Děda s vnukem by to rádi pořádně rozbalili, film by evidentně chtěl jet po humorné slině, ale scénář a režie jim to nedopřál. Když scénář z větší části sestával z improvizovaných scének, které nebyly zdaleka tak humorné, jak mohly být, po celkem slibné půlce filmu těžko mohl film režijně zaperlit. Zvláště když Dan Mazer zvolil jen průměrný režijní přístup. Divím se, že De Niro s Efronem do této řádně nepřipravené produkce vlezl. De Niro se hodil do formy, vyfasoval slovník sprostých slov a jal se ohlupovat plážové a diskotékové kravky. Ne, na 100.minut filmu to fakt nestačí. Chybí nosnější zápletka, jednotlivé scénky nepřekypují humorem, jsou celkem trapné, do poloviny filmu se výrazně fakuje, pak to ustane, explicitní erotika nikde, pouze jeden šulín u hlavy Zaca Efrona, vedlejší postavy jsou zbytečně otravné. Film v podstatě sestává z pásma scének. Jak už to v době jarních prázdnin v USA chodí, nebude divák ušetřen "študáckým" hrám na pódiu před skandujícím davem, samozřejmě nechybí vděčné scénky z policejní cely, to by bylo, kdyby se do toho nezapletly drogy a jejich účinky, gang bad niggaz nevyjímaje. A to je asi tak všechno. Ne, není. Ještě nás čeká závěrečné morální prozření. Zac Efron je za slušňáka, tudíž jde na to přes romantické vzplanutí s urputně hodnou holčinou, kterou na té cestě hříchu potká. Schválně si tipněte, zda ji vymění za materialisticky orientovanou snoubenku. Ovšem její kamarádka to byl dobrý nápad. Aubrey Plaza dostala do filmu naději, že se ve filmu snad i nějakého toho sexu dočkáme. Mnoho diváků bude intenzivně vnímat její zadek v závěrečné scéně filmu. Nevím, jestli některá zajímavá připomenutí filmové historie lze brát jako připomenutí. Tak třeba De Niro při cvičení na hrazdě a zmlácení bandy negrů, dá vzpomenout na svoji slavnou roli zločince z thrilleru Mys hrůzy. Scéna, v níž na promítací plátno po haknutí uniknou fotografie z bujarého večírku snoubence Efrona, je příbuzná s kolekcí fotografií z populární série Pařeb. Je skoro až škoda, že dění z večírku musíme sledovat jen prostřednictvím pořízených fotek. Shrnul bych to tak, že většina filmu je trapná, prostá humoru i zajímavých režijních okamžiků, ale zůstává díky až moc dobrému hereckému obsazení veskrze přijatelná a sympatická. Bylo zaděláno určitě na výraznější čóro-móro. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Děda je lotr láká diváky skrze český distibuční název odkazující na dřívější De Nirovy komedie s Benem Stillerem, avšak v tomto případě bohužel nešlo o kvalitativně tak dobrý kousek jako ve výše zmíněných případech. Nevadí mi sprostší mluva či špetka fekálního humoru, nicméně zde mi to přišlo místy přes čáru nebo naprosto neúčelně využité. Párkrát jsem se zasmál, to nepopírám, ale spíše jsem si říkal, že De Niro takové filmy nepotřebuje, a že bychom si my, diváci, mohli takový kousek odpustit. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (12)

  • Floridská pláž, která se objeví ve filmu, je ve skutečnosti Tybee Island v Georgii. Natáčelo se také v Londýně. (BloodMax)
  • Po titulcích je možné zhlédnout ještě jednu scénu. (Will_X)
  • Zac Efron (Jason Kelly) používal dvojníka při jízdě na motocyklu, kde měl být nahý. (BloodMax)

Reklama

Reklama